Hoți din Constanța, prinși în traficPolițistul anului 2012, cercetat de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploiești au început, azi, urmărirea penală faţă de Tudorel Ștefan Alexandru, ofiţer de poliţie judiciară şi şef al Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei mun. Buzău. El este suspectat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj nepatrimonial pentru altul în formă continuată (36 acte materiale) şi luare de mită.

Conform jurnalul.ro, Tudorel Ștefan Alexandru a fost desemnat "Poliţistul anului 2012" la IPJ Buzău, în urma rezultatelor obţinute la conducerea Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Buzău, care au culminat cu prinderea în trafic a membrilor unei reţele de hoţi din apartamente din judeţul Constanţa.

„Scos nejustificat din arest”

„Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 20 iunie – 31 octombrie 2013, prin încălcarea, cu ştiinţă, a atribuţiilor de serviciu, învinuitul Alexandru Tudorel Ştefan a întocmit personal sau a determinat alţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău să întocmească acte prin care s-a solicitat menţinerea nejustificată, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, a unui condamnat. Mai mult, a dispus scoaterea nejustificată a acestuia, din incinta Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, sub pretextul derulării unor pretinse activităţi judiciare. Ca urmare a acestor acțiuni, condamnatul și-a sărbătorit ziua de naștere cu prietenii și membrii familiei, a participat la petreceri, a avut acces la frizerul personal, etc. Totodată, s-a reţinut că la data de 22 octombrie 2013, în scopul efectuării acelorași demersuri, învinuitul Alexandru Tudorel Ştefan a primit de la condamnat, prin intermediul unui om de încredere de-al său, mai multe materiale de construcţie în valoare de 206,21 lei, care au fost utilizate la renovarea unei locuințe. Prin demersurile efectuate, învinuitul Alexandru Tudorel Ştefan a afectat activitatea unităţii de poliție pe care o deserveşte, prin aceea că acţiunea a fost derulată cu ignorarea specificului activităţii instituţiei, s-a desfășurat pe o lungă perioadă de timp, a inclus numeroase acte materiale, a implicat numeroase mijloace și persoane din rândul poliției şi a prejudiciat bugetul I.P.J. Buzău cu suma de 1.827,11 lei, reprezentând cheltuielile efectuate cu persoana privată de libertate în perioada 20.06.2013 – 31.10.2013. Față de învinuitul ALEXANDRU TUDOREL STEFAN procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile”, conform DNA.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.