Stiri calde

IGPR Peste 4000 de poliţişti au intervenit în zonele afectate de furtuni. Zeci de maşini, blocate

Începând din seara de 27 spre 28 iunie, pe perioada codului galben de furtuni și ploi, pentru înlăturarea efectelor situațiilor de urgență, au intervenit peste 4.400 de polițiști.
 
În doua zile cu precipitații abundente, în mai multe județe din țară, echipajele poliției au intervenit, alături de alte forțe ale M.A.I., autorități publice locale și voluntari, pentru înlăturarea efectelor situațiilor de urgență cauzate de furtuni și ploi.
 
Astfel, 4.480 de polițiști, cu 2.148 de autospeciale, au fost în dispozitiv, intervenind, sprijinind și salvând pe cei afectați de ploi și inundații.
 
Pe drumurile publice, polițiștii rutieri au dirijat conducătorii auto pe rute ocolitoare, au fluidizat circulația, acolo unde traficul a fost îngreunat sau blocat din cauza apei acumulate pe carosabil, unde poduri şi podeţe au fost  avariate, unde s-au produs alunecări de teren ce au afectat partea carosabilă sau unde, din cauza aluviunilor, traficul rutier a trebuit oprit.
 
Polițiștii au îndrumat șoferii care voiau să traverseze drumurilor naționale sau județene acoperite cu apă, pietre, aluviuni, noroi, au supravegheat traficul atunci când se circula pe un singur sens și au acționat pentru salvarea persoanelor aflate în autoturismele luate de viituri. 
 
În mai multe localități, polițiștii au acordat sprijin pentru evacuarea apei din case, curți, anexe gospodărești sau pentru îndepărtarea aluviunilor de pe drumurile inundate.
 
Polițiștii au intervenit și pentru evacuarea preventivă a zeci de persoane, din gospodăriile inundate, acestea fiind cazate în spațiile puse la dispoziție de autorități sau la rude.
 
În dimineața de 28 iunie, pe DN22A (unde 11 autovehicule au rămas blocate) şi pe DN 22D (unde 50 mașini au rămas blocate), circulația a fost oprită pe ambele sensuri de mers, din cauza acumulării de apă pe carosabil. Aceleași probleme au fost și pe drumurile județene din județul Tulcea.
 
În seara de 27 iunie a.c., doi polițiști din Tulcea, au intervenit pe un deal, pentru a salva un adult și un minor, pe care i-au văzut cerând ajutor. Viitura le luase autovehiculul în care se aflau, iar ei s-au salvat ieșind din mașină. Polițiștii au reușit să ajungă la cei doi, pe care i-au salvat și i-au adus la o ambulanță. La scurt timp, polițiștii au mai găsit alte persoane care cereau ajutorul, întrucât autoturismele în care se aflaseră fuseseră luate de viitură.Sursă foto: IGPR

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă pe Dunăre. Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de inundații. Este vizat și județul Constanța

14 Jun 2019 965

Nivel ridicat al Dunării pe faleza din Tulcea. În ce zone au fost înregistrate probleme

13 Jun 2019 573

Probleme pe Dunăre! Nivelul fluviului a atins la Galaţi, cota de atenţie

11 Jun 2019 512

Un drum național și un drum județean blocate din cauza fenomenelor meteo extreme din ultimele ore. În ce județe au acționat efectivele MAI

08 Jun 2019 550

MAI Opt persoane salvate şi peste 200 evacuate din calea viiturilor

07 Jun 2019 485

Atenționare cod roșu de inundații în România. Vizate râuri din județele Botoșani și Iași

06 Jun 2019 267

Pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în sprijinul populației din zeci de localități afectate de inundații

06 Jun 2019 321

Angajații MAI și autoritățile locale au acţionat în 53 de localităţi afectate de inundaţii

06 Jun 2019 291

Angajații MAI intervin pentru a șasea zi consecutiv, în localitățile afectate de inundații

05 Jun 2019 552

Avertizări cod portocaliu și cod galben de inundații pe mai multe răuri din țară

05 Jun 2019 516

Mii de angajați MAI intervin în județele afectate de inundații. În ce zone au fost înregistrate probleme din cauza ploilor

05 Jun 2019 364

Mai multe gospodării din județul Ilfov afectate de ploile abundente de ieri. Pompierii au intervenit în sprijinul cetățenilor (galerie foto)

05 Jun 2019 371

Operațiune de salvare. Zeci de animale surprinse de o viitură au fost salvate de jandarmi.

04 Jun 2019 265

Atenționări cod portocaliu și cod galben de inundații pe Dunăre în județul Constanța

04 Jun 2019 689

Cod galben de inundaţii pe râurile mici din judeţul Constanţa. Când expiră atenționarea hidrologilor

02 Jun 2019 871