Iohannis, Merkel, Juncker, Tusk, Cameron, Rajoy, Porosenko, Renzi participă la „marșul solidarității” de la Paris

 
Președintele Klaus Iohannis va participa, mâine, la „marșul solidarității" care va fi organizat la Paris, în memoria victimelor recentelor atentate care au avut loc în capitala Franței, a anunțat Administrația Prezidențială, relatează incont.ro.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, și cel spaniol, Mariano Rajoy și-au anunțat și ei participarea.

„Președintele Donald Tusk a discutat la telefon cu șeful statului francez, François Hollande, și va participa la marșul organizat duminica la Paris", a declarat Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al Consiliului European.

„Voi fi la Paris duminică pentru a susține poporul francez. Spania este alături de Franța în lupta contra terorismului și pentru libertate", a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei.

Și premierul britanic, David Cameron, a declarat: „Am acceptat invitația președintelui Hollande de a participa la marșul pentru unitate organizat duminică la Paris pentru a celebra valorile promovate de Charlie Hebdo", a declarat Cameron, citat de incont.ro.

La marș va participa și premierul Italiei, Matteo Renzi. La rândul său, președintele ucrainean, Petro Porosenko, a anunțat vineri seară că va participa la marșul de la Paris.  „Duminică voi fi la Paris pentru a participa la marșul pentru unitate cu poporul francez și președintele (François) Hollande", a scris Porosenko pe Twitter.  „Vom spune nu terorismului și dă libertății și democrației", a adaugat el.

Potrivit incont.ro, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cancelarul german, Angela Merkel, vor fi la randul lor prezenți la marșul de la Paris. 

Sursa: incont.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.