Ion Cristoiu„A fost un dezastru din cauza improvizației absolute care a fost această așa zisă confruntare”

Potrivit stiripesurse.ro, analistul Ion Cristoiu e de părere că prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis a fost atras în capcana întinsă de  Cozmin Gușă, consultantul politic al Elenei Udrea prin acceptul de a participa la confruntarea cu Victor Ponta de la Realitatea TV.

„Dînd curs șantajului practicat de Cozmin Gușă, consultantul politic al Elenei Udrea, Klaus Iohannis a făcut greșeala vieții sale:
S-a decis cu o oră înainte de dezbaterea la care se anunțase Victor Ponta să participe.

După ce și pe drept cuvînt a susținut că va participa la o confruntare serioasă, anunțată și negociată dinainte, cum se întîmplă în lumea civilizată, s-a dus la o emisiune improvizată (nici n-avea cum, odată ce Realitatea Tv era pregătită pentru o dezbatere doar cu Victor Ponta, dat fiind că Klaus Iohannis anunțase că nu vine la nici o televiziune de știri), fără o minimă organizare, de parcă ar fi fost vorba de o confruntare între Elena Udrea și Traian Băsescu, fără întrebări gîndite bine, pentru a acoperi tot spectrul problematicii prezidențiale. Rareș Bogdan, complexat de ideea că-l are în față pe Însăși Înălțimea Sa Victor Ponta, l-a lăsat practic pe Victor Ponta să fie moderatorul emisiunii. Ideea nenorocită de a se dezbate nu atribuțiile președintelui, ci atribuțiile premierului l-a favorizat în chip nedrept pe Victor Ponta. Era de așteptat ca în condițiile în care s-au  discutat numai prerogativele premierului, Klaus Iohannis să nu se descurce. Decizia luată în ultimul minut de a veni la confruntare a făcut ca Klaus Iohannis să nu fie pregătit. În 2004 și-n 2009, candidații s-au pregătit inclusiv psihologic pentru marea confruntare, devenită eveniment național și nu o clacă la o televiziune de știri, antrenîndu-se cu persoane care jucau rolul adversarului.

Cum a fost posibil ca staff-ul să nu reziste șantajului lui Cozmin Gușă și l-a forțat pe Klaus Iohannis să meargă în ultimul moment, fără o minimă negociere a formatului? Și acum ce face Klaus Iohannis? Se va duce și la celelalte televiziuni de știri? Va mai vrea o confruntare pe teren neutru?

Pe scurt, și la cald:
A fost un dezastru.
Nu pentru că Klaus Iohannis n-ar fi bun.
La interviul de pe Realitatea Tv, la care am participat, a fost senzațional.
A fost un dezastru din cauza improvizației absolute care a fost această așa zisă confruntare.”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal, citat de stiripesurse.ro.

Sursa: stiripesurse.ro

Sursa foto: www.paginadepolitica.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Sara

12 Nov, 2014 07:59

Daca pina aseara am fost hotarita sa -l votez pe Iohannis,dupa ce am urmarit acea penibila si dezastruasa confruntare mi-am schimbat opinia.Cred ca acelas lucru vor face si cei din diaspora,dupa ce au asteptat atitea ore si dupa atita scandal au realizat ca nu a meritat .Ca viitor presedinte ,,consider ca este un dezastru,nepregatit pentru aceasta funcctie..Nu cred ca este cazul sa experimentam pe pielea noastra !

Articole asemanatoare

Spectacol de comedie la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”. Când are loc premiera „Nuntă, caut mire și mireasă” (GALERIE FOTO)

18 Jan 2024 767

IPS Teodosie va prezida conferința-„Eminescu în cumpătul vremii 28 iunie 1883”. Vor conferenția jurnalistul Ion Cristoiu și Dan Puric

23 Jun 2021 1848

Premierul Dacian Cioloş, comentator pe blogul unui jurnalist

13 Feb 2016 1936

”Binomul SRI-DNA” pregătește o lovitură de stat?

05 Jun 2015 1869

Comunicat de presă CSM privind apărarea independenţei şi imparţialităţii procurorilor DNA şi a sistemului judiciar

29 Apr 2015 1230

Ştiripesurse.ro Kovesi dă o dublă lovitură - îi termină pe Băsescu și Florian Coldea

10 Apr 2015 2886

Stiripesurse.ro Ion Cristoiu a răbufnit. Mă retrag din presă!

27 Mar 2015 1940

"Războiul" cătuşelor între Parchetul General şi DNA

17 Mar 2015 2200

Victor Ponta nu mai candidează în 2016 dacă nu se finalizează Autostrada Comarnic-Braşov

15 Mar 2015 2301

De ce l-a eliberat din funcţie Iohannis pe Scutaru „S-a descoperit ceva nasol?“

08 Mar 2015 1831

Ion Cristoiu Demisia lui George Maior de la SRI ar putea confirma ipotezele Elenei Udrea

07 Mar 2015 2081

Știripesurse.ro Jurnalul secret al Elenei Udrea a ieșit la iveală. Președintele mi-a spus cum să intru

07 Mar 2015 2027

UPDATE. Declaraţiile serii Traian Băsescu în prim-plan, la emisiunea “Ultimul cuvânt”

24 Feb 2015 1964

Știripesurse.roViitorul Elenei Udrea e decis. Va fi eliberată. Cine face anunțul

16 Feb 2015 3162

Stiripesurse Elena Udrea va merge la pușcărie

01 Feb 2015 2385