Stiri calde

ISU Dobrogea – Un erou a plecat dintre noi în urmă cu un an, noi nu îl vom uita niciodată!

S-a împlinit un an de la tragedia de la Constanța în care comandantul Marius-Daniel Fripis, aflat în misiune, şi-a pierdut viaţa.

„Ziua de 29 august 2015 va rămâne pentru totdeauna în sufletele pompierilor constănțeni ca o dată de referință, cu o importantă încărcătură emoțională, o zi tristă, pentru că unul dintre noi, dintre salvatori, sublocotenentul (post-mortem) Fripis Marius-Daniel, și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie, în timpul unei misiuni”, se arată într-un mesaj al ISU Dobrogea.

„Pompierul constănțean a participat în acea dimineaţă la o intervenţie într-o gospodărie din municipiu, unde o butelie abia montată luase foc. Proprietarul o scosese în curte şi pusese pături pe ea pentru a înăbuşi flacăra. Era o misiune aparent obișnuită, însă avea să se încheie cu o tragedie pentru unul dintre ostașii de foc. Comandant de echipaj în acea zi, Marius-Daniel Fripis a fost primul care a pătruns în curte şi exact în momentul în care a ajuns lângă butelie, aceasta a explodat. Colegul său, care era cu un pas în urma sa a scăpat cu viaţă, pentru că nu apucase să treacă de colţul casei, locul în care avusese loc explozia. Daniel a murit pe loc, fără nicio șansă de supraviețuire”, se mai arată în mesaj.


În dimineaţa zilei de sâmbătă, 29 august 2015, la ora 11.26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, asupra faptului că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie GPL. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa-Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, încadrată cu şase pompieri. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni grave la nivelul feţei. În urma evaluării de specialitate, medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei a constatat că subofiţerul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa.Plutonierul adjutant Marius-Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, a pierdut lupta cu viaţa, la datorie.

„Pentru curajul şi devotamentul său faţă de arma pompieri, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi i s-a acordat şi Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Totodată, în semn de recunoştinţă, unitatea unde pompierul a activat, poartă acum numele - Detaşamentul de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius-Daniel”.
Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre!
Dumnezeu să te așeze la dreapta Sa!
Vei fi mereu un exemplu pentru noi toți! Nu te vom uita niciodată!”, transmite ISU Dobrogea.


Citeşte şi Slujba de pomenire de un an a pompierului Dan Marius Fripis (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Incendiu la o baracă de lemn situată pe plaja Trei Papuci (video)

23 Apr 2019 369

LIVE VIDEO Imagini de la eveniment Accident rutier grav în fața Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Două mașini s-au făcut praf. Persoane încarcerate (galerie foto+video)

19 Apr 2019 12981

Incendiu în nordul Stațiunii Mamaia. Autoturism, cuprins de flăcări

19 Apr 2019 1083

UPDATE. Imagini de la eveniment Incendiu lângă Şcoala nr. 24 "Ion Jalea" din Constanţa. Persoane evacuate (galerie foto+video)

16 Apr 2019 1745

Persoane blocate în liftul unui hotel din Mamaia. Intervin pompierii

11 Mar 2019 675

UPDATE. S-a dat alarma la pompieri! Intervenţie de urgenţă la Constanța. Un incendiu a cuprins un apartament

09 Mar 2019 917

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier în lanț în stațiunea Mamaia, lângă Hotel Astoria. Trei autoturisme, implicate. O tânără a fost rănită (galerie foto+video)

06 Mar 2019 2874

Mai rar vezi aşa ceva Incendiu la un automat de cafea din Constanţa

01 Mar 2019 649

Incendiu în Parcul Tăbărăcie din Constanța lângă Țara Piticilor. Pompierii ISU Dobrogea, chemați în ajutor

27 Feb 2019 571

Alertă la Constanța. Pompierii ISU Dobrogea, chemați să intervină pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Ce s-a întâmplat

22 Feb 2019 752

UPDATE Incendiu în municipiul Constanţa. Cu câteva minute înainte de miezul nopţii. Chiar lângă sediul pompierilor. O victimă (galerie foto+video)

22 Jan 2019 2037

Alertă la Constanța. Un incendiu a izbucnit la un cămin studențesc. Pompierii, chemați în ajutor

19 Jan 2019 512

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 ianuarie 2019

15 Jan 2019 503

Intervenţie a pompierilor pe bulevardul Ferdinand din Constanţa. Un bărbat, găsit în imobil

14 Jan 2019 403

Imagini de la eveniment. Pompierii ISU Dobrogea, în alertă. Un incendiu a izbucnit în Piața Tomis 3 din municipiul Constanța (galerie foto+video)

02 Jan 2019 1968