ISU IalomițaMăsurile dispuse la nivelul județului pentru minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Nr.32 din 10 august 2023
 
                                                                                                 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Măsurile dispuse la nivelul județului pentru minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului
 
În perioada 12-15 august, cu ocazia minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 80 de pompieri ialomițeni sunt pregătiți să intervină zilnic, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.
          Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.
Astfel, pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență care s-ar putea produce, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.
Pentru că mulți dintre dumneavoastră vor alege să petreacă minivacanța cu precădere, în parcuri de agrement ori în mijlocul naturii, pompierii vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele măsuri preventive ce trebuie respectate, pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor:
  • O primă măsură foarte importantă : utilizarea focului deschis în zone cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.
  • Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, păduri, culturi agricole sau la alte vecinătăți; astfel în locul unde se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă; de asemenea înainte de plecare focul trebuie stins.
  • le recomandam părinţilor să-şi supravegheze permanent copiii şi să nu-i lase niciodată în apropierea focului;
O altă măsură de care trebuie să țineți cont în această perioadă este cea referitoare la scăldat;
  • nu vă puneți viața în pericol, înotați numai în locuri amenajate;
  •  nu intrați în apă după expunere îndelungată la soare;
  •  este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte.
 
În data de 15 august, zi de sărbătoare religioasă, lăcașurile de cult vor fi aglomerate. Și în aceste spații este necesar ca cetățenii să acorde o atenție deosebită luării unor măsuri de protecție, astfel:
  • utilizarea focului deschis în interiorul bisericilor se va face cu respectarea măsurilor specifice;
  • lumânările aprinse trebuie ținute la distanță de haine, păr, mobilier sau alte obiecte de cult din materiale combustibile;
  • în cazul producerii unei situații de urgență în lăcașul de cult, ajutați la evacuarea vârstnicilor, bolnavilor și copiilor, calmați persoanele intrate în panică;
  • parcarea autovehiculelor în proximitatea lăcașurilor de cult se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare pentru forțele de intervenție.
 
            De asemenea, în perioada 11-13 august, cu ocazia desfășurării spectacolului Zilelor Romilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița a dispus măsurile necesare, astfel încât acest eveniment să se desfășoare în condiții de deplină siguranță. Pompierii ialomițeni vor fi prezenți în perimetrul de desfășurare al evenimentelor pentru asigurarea prevenirii și gestionarea eventualelor situații de urgență care pot apărea.
Rugăm participanții să respecte recomandările forțelor de ordine sau a organizatorilor evenimentului.
Anunțați în cel mai scurt  timp orice situație care poate pune în pericol viața unui cetățean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
           Pompierii ialomițeni vă doresc să vă bucurați de o minivacanță reușită lipsită de evenimente nedorite!
 

 
Compartimentul Informare și Relații Publice
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.