Stiri calde

La Cotroceni, au depus astăzi jurământul trei noi judecători ai Curții Constituționale

La Palatul Cotroceni a avut loc, în urmă cu puțin timp ceremonia de depunere a jurământului în fața președintelui Klaus Iohannis de către cei trei noi judecători ai Curții Constituționale – Livia Stanciu, Attila Varga și Marian Enache.
 
Livia Stanciu, fosta președintă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a fost numită pe 9 iunie, prin decret prezidențial, de către Klaus Iohannis, judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat complet de nouă ani. Ea îl înlocuiește pe Augustin Zegrean, numit în 2007 de către președintele de atunci, Traian Băsescu. Attila Varga, fost deputat UDMR, a fost numit judecător CCR pentru următorii nouă ani de către Camera Deputaților, la propunerea UDMR și cu votul PSD. El îl înlocuiește pe judecătorul Tudorel Toader, numit în 2007 de Camera Deputaților, la propunerea PNL.
 
Cel de-al treilea judecător care vine la Curtea Constituțională este fostul deputat UNPR Marian Enache, numit din partea Senatului, cu voturile PSD și UDMR. El îl înlocuiește pe Valentin Zoltan Puskas, numit în 2007 tot de Senat, la propunerea UDMR. Numirea lui Enache a fost contestată la CCR de senatorii liberali pe motiv că nu a fost susținut la vedere de niciun grup parlamentar, dar Curtea a respins sesizarea acestora pe 29 iunie.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ion Stelian (USR) despre decizia CCR referitoare la completurile de cinci judecători de la ICCJ

11 Nov 2018 332

Liviu Dragnea a solicitat Instanţei supreme suspendarea procedurii de tragere la sorţi a noilor judecători din completurile de cinci magistraţi

09 Nov 2018 377

CCR, sesizată pe OUG-ul lui Tudorel Toader. Ion Stelian (USR) - „Îndrăzniţi să credeţi că ordonanţa promovată în sprijinul infractorilor va pica!“

22 Oct 2018 477