Legea prin care românii puteau intra doar cu buletinul în Moldova, neconstituțională

Curtea Constituțională de la Chișinău a stabilit că decizia Guvernului prin care cetățenii Uniunii Europene, inclusiv românii, puteau intra în Republica Moldova doar în baza buletinului de identitate este neconstituțională. Potrivit magistraţilor, hotărârea a fost declarată neconstituțională pentru că, din momentul comunicării demisiei premierului Chiril Gaburici, guvernul îndeplinește doar funcții de administrare a treburilor publice până la depunerea jurământului de către membrii noului Executiv moldovean.
“Premierul Chiril Gaburici și-a dat demisia în 12 iunie, dar pe 16 a decis convocarea unei ședințe a Guvernului cu o agendă de peste 50 de proiecte de hotărâri. Toate cele care depășesc funcțiile de administrare a treburilor publice au fost declarate neconstituționale”, informează Curtea Constituțională, într-un comunicat.
După ce a fost anunțată adoptarea acestei măsuri de către guvernul de la Chișinău, Ministerul român de Externe a emis un comunicat în care preciza că ministrul de resort Bogdan Aurescu salută măsura, ce reprezintă ”un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost din nou suspendat din funcție

02 Jan 2018 2404

Curtea Constituţională din Republica Moldova discută sesizarea privind suspendarea lui Igor Dodon

02 Jan 2018 2110

Stiripesurse Curtea Constituţională din Moldova, decizie în privinţa cetăţeniei lui Băsescu

11 Jan 2017 2539

Traian Băsescu, cetățean al Republici Moldova. Decretul președintelului Dodon a fost anulat

04 Jan 2017 3313