Stiri calde

UPDATE Mai mulţi protestatari îi aşteaptă pe Liviu Dragnea şi pe Viorica Dăncilă, la Constanţa. Schimb de replici cu şeful de la Ordine Publică (galerie foto + video)

Mai mulţi protestatari cu tricouri şi însemne #fărăpenali s-au adunat în faţa Pavilionului Expoziţional din Constanţa, vineri, 31 august, chiar înainte să ajungă liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, cât şi premierul României, Viorica Dăncilă.
Aceştia au declarat că este un protest spontan, mesajul lor fiind clar cel inscripţionat pe tricou: "fără penali în funcţii publice".

La faţa locului se află şi forţele de ordine care a început să legitimeze protestatarii de la Pavilion. La faţa locului se află şi Cristian Mihai Dide, protestatar, care a fost legitimat de cei de la Ordine Publică din cadrul IPJ Constanţa. Protestatarul şi omul legii au avut un schimb de replici cu comisar şef Constantin Stoian, şeful serviciului de ordine publică Constanţa.

Protestatarii au precizat că vor să lămurească cu liderii politici ce s-a petrecut la data de 10 august în Bucureşti şi că vor să fie paşnici. În schimb, oamenii legii spun că s-au autosesizat de prezenţa lor la evenimentul politic.

UPDATE
Protestatarii au intrat în Pavilionul Expoziţional. Oamenii prezenţi au reproşat că poliţiştii au venit să îi intimideze şi că este un abuz. În replică, Dide spune că este la protest, legal, invocând articolulo 3 din Legea 60, iar omul legii a spus că se afla în patrulare. După acest schimb de replici, protestatarii au intrat în incinta Pavilionului, în timp ce Direcţia de Pază i-a scos afară.
Primarul de la Ion Corvin i-a luat la rost pe cei care protestează, iar Direcţia de Pază le-a transmis că nu sunt invitaţi la eveniment,

Între timp, a ajuns Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, care nu a făcut declaraţii.

UPDATE 2

Protestatarii au venit cu un carton în mărime naturală cu primul ministru al României.

UPDATE 3

La ora 16:30, Viorica Dăncilă a venit alături de Rovana Plumb, însă a fost huiduită frenetic de către protestatari. Liviu Dragnea nu a venit la eveniment. Protestatarii au strigat "Marioneta", "Ruşine să vă fie", "Analfabeta", "Hoţii".

Pentru câteva secunde, presa nu era lăsată să între în clădirea Pavilionului, însă paznicii şi-au dat seama de eroare şi a permis accesul mass-mediei.

La eveniment au ajuns şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, cât şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, dar şi Ana Birchall.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proteste în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Ce personalităţi au fost văzute la protest. Ce se scandează. Participă şi protestatari de la Constanţa

30 Mar 2019 912

Sondaj de opinie 52% dintre respondenţi cred că protestele magistraţilor sunt justificate

11 Mar 2019 665

Judecătorul Cristian Danileţ anunţă acţiuni la nivel naţional Procurorii din Constanţa decid azi dacă vor continua protestele

11 Mar 2019 805

Protestele în justiţia din Constanţa continuă "Ordonanța 7/ 2019 afectează echilibrul puterilor în stat" (galerie foto+video)

04 Mar 2019 1032

Proteste în mai multe orașe față de ordonanța care modifică legile justiției. Sute de persoane au participat la manifestații

03 Mar 2019 460

În contextul protestelor din justiţie Deputatul USR Stelian Ion a transmis o scrisoare deschisă avocaţilor din România (document)

01 Mar 2019 875

Ministrul Justiției a decis abrogarea articolului 54 din OUG 7. Protestele continuă

26 Feb 2019 901

„Vestele galbene” protestează din nou la Paris. Mii de oameni au ieșit în stradă

23 Feb 2019 787

Revista presei locale

23 Feb 2019 717

Atenționare de călătorie în Belgia. Este anunțată grevă generală în data de 13 februarie 2019

12 Feb 2019 972

Proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari. Ce revendicări au manifestanții

07 Feb 2019 1481

500 de transportatori vor protesta la Constanţa Regulamentul serviciului de transport în regim de taxi a generat un conflict între Camera Taximetriştilor şi viceprimarul Dumitru Babu (documente)

05 Feb 2019 2589

FSANP anunţă proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari

04 Feb 2019 659

Proteste la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa şi un cancan pe ordinea de zi, fără efecte juridice (document)

30 Jan 2019 805

AEC, din nou în stradă Preşedintele Ţuţuianu ironizează protestele elevilor şi le aruncă momeala pentru anul şcolar 2019-2020!

14 Jan 2019 542