Stiri calde

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader va merge personal la CCR când va fi analizat refuzul preşedintelui României de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcța de procuror șef al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că va merge personal la Curtea Constituţională a României (CCR) în cauza privind conflictul între autorităţi determinat de refuzul preşedintelui României de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), informează Agerpres.ro. 
 

"CCR a stabilit, cred, data de 10 pentru soluţionarea conflictului. Da, voi merge personal. Am vorbit cu doamna premier şi, sigur, m-a solicitat ca eu să susţin cele statuate, cele stabilite în sesizare", a spus Toader.

 
Întrebat care va fi argumentul cel mai puternic pe care îl va invoca în susţinerea cauzei, Toader a menţionat 'neconstituţionalitatea comportamentului şi crearea unui blocaj instituţional' între preşedinte şi ministrul Justiţiei, ca parte a Guvernului.
 

"Partea care sesizează CCR cu un conflict juridic de natură constituţională evident că are convingerea încălcării exigenţelor constituţionale de către partea pe care o reclamă. Vorbeam în general... De către preşedinte, în cazul acesta. Noi venim cu argumente, Curtea va decide. Din 2003 până astăzi sunt 15 ani de când există competenţa Curţii de a soluţiona astfel de conflicte şi multe dintre ele au fost constatate, dar nu au dus la sancţionarea părţii care a generat, determinat, conflictul. Să nu mă întrebaţi atunci de ce am solicitat printre cele 20 de motive în cazul doamnei Kovesi încălcarea Constituţiei, faptul că a generat, a provocat cele trei conflicte, din care două pronunţate de Curte, iar în unul Curtea în considerente a arătat care e conduita de urmat de către DNA, pentru că acolo este vorba despre o încălcare repetitivă a Constituţiei. A fost vorba de trei conflicte într-un interval de timp foarte scurt, ceea ce înseamnă că avem o altă premisă, o altă ipoteză prin raportarea autorităţii la Constituţie", a mai spus Toader.

 
Curtea Constituţională a României va discuta pe 10 mai cererea de soluţionare a conflictului între autorităţi determinat de refuzul preşedintelui României de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) solicită Ministerului Justiţiei să prezinte ce demersuri a efectuat pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre (document)

14 Feb 2019 552

Tudorel Toader, scrisoare către miniștrii de Justiție din Uniunea Europeană

13 Feb 2019 359

Deținuții care nu au beneficiat de legea recursului compensatoriu ar putea primi o compensație financiară

06 Feb 2019 325

Ministrul Tudorel Toader a publicat salariile angajaților din sistemul penitenciar

05 Feb 2019 317

Ministrul Tudorel Toader propune suplimentarea cu 40 de posturi a personalului din DIICOT

05 Feb 2019 367

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, noi declarații despre OUG privind recursul compensatoriu

03 Feb 2019 276

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre ordonanța anunțată de ministrul Justiției

26 Jan 2019 368

Tudorel Toader, despre constituirea completurilor de cinci judecători „Nu este vorba despre vreo controversă doctrinară”

25 Jan 2019 211

Sute de sibieni protestează. Printre ei, și deputatul Dan Barna

25 Jan 2019 274

Klaus Iohannis despre ordonanţa de urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei. „Chestiunea e cras neconstituţională“

22 Jan 2019 307

Ministrul Tudorel Toader Secţia de investigare a magistraţilor, împiedicată să funcţioneze de către conducerea Ministerului Public

20 Jan 2019 226

Agentul guvernamental pentru CEDO, ar putea reveni la Ministerul de Justiţie. Ministrul Toader pregătește un proiect de lege

20 Jan 2019 237

Ordonanță de urgență anunțată de ministrul Tudorel Toader. De ce beneficii ar putea avea parte persoanele condamnate

20 Jan 2019 283

Precizările lui Tudorel Toader, cu privire la recursul compensatoriu

16 Jan 2019 485

Ce a declarat preşedintele Klaus Iohannis despre numirea Adinei Florea la şefia DNA

14 Jan 2019 404