Stiri calde

Ministrul Petre Daea „Nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă acest virus într-un mojar şi l-a pregătit şi l-a instalat în ţară"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că ar fi o premieră mondială ca virusul pestei porcine să poată fi combătut printr-o moţiune simplă, menţionând că "nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă acest virus într-un mojar şi l-a pregătit şi l-a instalat în ţară".

Petre Daea a prezentat, în plen, la dezbaterea moţiunii simple pe Agricultură iniţiată de liberali, pe ecranul pe care se afişează numărul de voturi, o expunere pe zile, cu grafice şi acţiuni pe care ministerul, instituţiile statului le-a luat pentru a preveni, a combate şi a eradica pesta porcină.

El a spus că nici ţări precum Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Rusia, Belarus, Georgia, Ucraina, Cehia, Ungaria, Bulgaria şi, mai curând, Belgia nu au fost în stare să facă faţă acestei boli.

"Nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă acest virus într-un mojar şi l-a pregătit şi l-a instalat în ţară. Sub nicio formă! În 2012, acest virus mătura Ucraina toată, acest virus era la 20 de km de România. Zâmbetul dvs. de sarcasm este dureros pentru cel care vede de aici în momentul interpretării situaţiei extrem de delicate, cum ne raportăm la o situaţie dată în România, cum ne raportăm într-un moment extrem de dificil pentru ţară", le-a spus Daea parlamentarilor.

Ministrul a adăugat că această dispută nu ajută pe nimeni.

"Această dispută nu ne ajută pe niciunul dintre noi. Iar dacă dvs. credeţi, stimaţi parlamentari, fie că reuşiţi astăzi să zâmbiţi în momentul în care ţara plânge, atunci v-aţi luat voturile pe care le meritaţi, iar eu gândesc cu sufletul şi răspunderea că numai împreună acţionăm când apare o situaţie dificilă.(...) Cred că ar fi o premieră mondială că virusul din România s-a putut combate printr-o moţiune simplă", a mai spus Daea.

Camera Deputaţilor a dezbătut moţiunea simplă a liberalilor intitulată "După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea". Votul final va fi dat miercuri. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine respectarea cu stricteţe a prohibiţiei generale a pescuitului în România

08 Apr 2019 665

Viorica Dăncilă-vizită, azi, la Tulcea. Va fi însoţită de trei miniştri. Programul complet

08 Apr 2019 1143

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 649

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 624

Cum sunt împărţite fermele de porci din România. Clasificarea, aprobată de Ministerul Agriculturii şi publicată în Monitorul Oficial

19 Mar 2019 622

Ministrul Agriculturii, Petre Daea Liceele agricole vor intra şi sub tutela organizatorică a Ministerului Agriculturii

28 Feb 2019 539

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, explicații despre cormoranii lui Petre Daea

25 Jan 2019 1008

Petre Daea vrea să implementeze o Lege a Laptelui. Legea îi va feri pe consumatori de produsele falsificate

03 Jan 2019 439

Petre Daea - "Producţia de cereale de anul acesta depăşeşte 30 de milioane de tone. Suntem pe primul loc în UE la porumb şi floarea soarelui"

03 Dec 2018 424

Revista presei locale

27 Oct 2018 516

Suspiciune de pestă porcină africană într-o nouă localitate din Constanţa. Ce a declarat ministrul Daea

09 Oct 2018 776

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă privind agricultura iniţiată de liberali a fost respinsă

26 Sep 2018 344

Biroul Executiv al PNL a decis depunerea a două moţiuni simple

17 Sep 2018 430

Ministrul Agriculturii, Petre Daea „Pesta porcină se răspândeşte foarte repede, iar factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acum acest virus“

16 Sep 2018 531

Bruxelles. Conferință la nivel înalt pe tema bolilor transfrontaliere în Europa. Ministrul Petre Daea, discuţii despre pesta porcină

11 Sep 2018 442