UPDATE. Protestul s-a încheiat fără incidente Miting pro-diaspora şi anti-corupţie, azi, la Constanţa (video + galerie foto)

Organizatorii mitingului programat pentru azi, ora 16.00, la Constanţa au postat pe pagina de Facebook a evenimentului un anunţ pe care îl redăm, integral, mai jos.
 
“ANUNT OFICIAL
Pentru VINERI, 14 noiembrie 2014
Autoritatile au incercat sa ne puna bete in roate si astfel cererile noastre au fost aprobate doar pe jumatate, pe motiv ca nu exista efective suficiente in sprijinirea marsului , acestea fiind mobilizate pentru evenimentul din 16 noiembrie 2014. Dar putem face o plimbare civica pe circuitele pietonale , pe traseul stabilit, in liniste, mai mult sau mai putin.
Pentru sambata, 15 noiembrie 2014, nu se poate pentru ca, conform Legii Electorale, campania electorala al celui de al doilea tur de scrutin, se termina la sfarsitul zilei de vineri orele 00:00 si este interzis orice manifest.
Asa ca va asteptam cu mic , cu mare, VINERI, la ora 16:00 in Parcul Primariei pentru un manifest PRO-DIASPORA si ANTI-CORUPTIE !!
 
Desfasurarea mitingului: Punctul de intalnire va fi Parcul Primariei la ora 16:00. Se va pleca in mars dupa ce se va strange un numar mai mare de persoane pe traseul Primarie-Dacia-Casa de Cultura-Republica-Primarie. Astfel se vor acoperi cateva din arterele principale ale orasului.La Primarie ne vom intoarce in jur de 18:30, poate 19:00, depinde cand plecam si cum ne vom misca, unde va incepe protestul oficial anuntat in toata tara la ora 18:00.
Asa ca, ori ne adunam de pe drum ori ne intalnim in fata Primariei, oricum va fi, ne vedem acolo!
 
Tin sa mentionez ca toti participantii la acest eveniment nu fac parte dintr-un partid sau organizatie, sunt cetateni ce doresc sa aiba un cuvant de spus pentru drepturile lasate prin testament in `89. Indiferent de cine va iesi la putere , vrem sa le aratam acestora ca Romania nu mai doarme si nu mai pleaca capul si ca daca lucrurile vor continua ca si pana acum, vom iesi din nou in strada!! Vrem sa le aratam ca ne-am saturat si am prins glas la nivel national! Ca poporul roman are VOCE!!
 
Rolul acestui miting este de a-i atentiona pe guvernanti ca nu pot abuza de puterea de care dispun pentru a-si servi propriile interese! Nu pot sa isi bata joc de 18 milioane de romani din tara si 2 milioane de romani din diaspora ca si cum asta ar fi nimic. Ne-am saturat sa vedem cum totul stagneaza in tara asta din cauza indiferentei pe care o demonstreaza dansii .Este INADMISIBIL ca in acest moment sa stam si sa privim neputinciosi cum toata economia, sanatatea, educatia, industria, agricultura si multe altele sunt distruse si aduse la pamant din cauza guvernului . Inlaturati Ciuma Rosie care s-a extins ca o panza de paianjen peste Romania si care o sufoca. Vrem o tara ca afara, dar o vrem ACASA! Vrem un guvern competent si compatibil cu cerintele romanilor! Vrem cei 25 de ani inapoi! Vrem RESPECT! Vrem sa traim intr-o tara LIBERA fara teama pierderii locului de munca din cauza orientarii politice!

 

Vrem sa fiti cu noi la MITINGUL de vineri si sa ne luam Romania in sfarsit inapoi! Romania nu e a lor, este a NOASTRA! Haideti sa facem ceva pentru cei ce au murit in '89, pentru familiile noastre, pentru urmasii nostri, pentru tara noastra! Cu putin curaj si initiativa, IMPREUNA putem schimba Romania pentru ca lor le e frica de ce suntem capabili daca ne UNIM!”, spun organizatorii.
 
Mai multe amănunte despre eveniment se pot regăsi pe pagina de Facebook creată special în acest sens de către organizatori.


UPDATE ora 16.33

Mitingul pro Diaspora şi anti corupţie anunţat astăzi, la Constanţa, a început. Punctul zero al evenimentului este sediul Primăriei Constanţa, acolo unde s-au strâns aproximativ 60 de persoane. Acestea flutură pancarte şi, în aceste momente, cântă imnul României. Se cântă la saxon, dar şi la clarinet.
Participanţii la eveniment scandează „Jos Ponta!”. Citeşte mai multe aici


UPDATE ora 17.28

În acest moment persoanele prezente la miting se deplasează din zona Trocadero spre Casa de Cultură. 

UPDATE ora 18.08

Mitingul pro Diaspora şi anti corupţie anunţat astăzi, la Constanţa, este în acest moment pe bulevardul Ferdinand îndreptându-se către sediul Primăriei Constanţa. Citeşte mai multe aici.

UPDATE ora 18.15

Persoanele care participă la miting au ajuns în faţa Prefecturii Constanţa şi scandează „Ponta nu uita, ne vedem la DNA”. Citeşte mai multe aici.

UPDATE ora 18.29

La miting s-au adunat aproximativ 200 de persoane. Unii tineri au început să strige „Iohannis preşedinte!”

UPDATE ora 19.07

În acest moment mitingul s-a încheiat. Nu s-au înregistrat incidente. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FOTOREPORTAJ Constănţenii au VOCE! (Galerie foto)

14 Nov 2014 2114

UPDATE. Miting Constanţa cu aproximativ 200 de persoane „Ponta nu uita, ne vedem la DNA”

14 Nov 2014 1949

Mitingul din Constanţa se derulează în condiţii civilizate

14 Nov 2014 1665

Se cântă imnul României Constănţenii au ieşit în stradă pentru Diaspora şi împotriva lui Ponta (video)

14 Nov 2014 2488