Stiri calde

Moţiunea de cenzură „Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!" depusă la Parlament

PNL, USR şi PMP au depus, miercuri, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Executivului intitulată "Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", transmite Agerpres.ro. 

Premierul Viorica Dăncilă trebuie demisă deoarece nu are curajul şi puterea de a se opune deciziilor arbitrare ale şefului de partid, afirmă semnatarii moţiunii de cenzură "Demiterea guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!".
 

"Doamna Viorica Dăncilă trebuie demisă, deoarece nu are nici curajul şi nici puterea să se opună deciziilor arbitrare ale şefului său de partid. Astfel, chiar sub ochii prim-ministrului, legile justiţiei sunt mutilate, pentru interese politice obscure. Codurile penale sunt modificate cu dedicaţie! (...) Guvernul Dăncilă face politica partidului, în funcţie de nevoia şefului de partid, nu de nevoile oamenilor! Au trecut aproape doi ani de la preluarea guvernării şi PSD-ALDE nu a făcut nimic bun pentru români. Dar în schimb faceţi, zilnic, câte ceva pentru voi. Lucraţi zi de zi pentru deziderate strict personale şi care sunt contrare aşteptărilor românilor!", se arată în moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi semnată de parlamentarii PMP şi USR.

 
Reprezentanţii Opoziţiei susţin că Guvernul Dăncilă este mai incompetent decât primele două guverne PSD-ALDE.
 

"Oricât de prost ar guverna, doamna Dăncilă pare că va rămâne la Guvern atâta vreme cât îşi păstrează singura sa calitate, aceea de a nu fi "conflictuală" cu şeful său de partid. Am ajuns astăzi să dezbatem o moţiune de cenzură împotriva celui de-al treilea guvern garantat de domnul Dragnea, deoarece Guvernul Dăncilă ameninţă, prin miniştrii săi, proprietatea privată a 7 milioane de contribuabili la Pilonul 2 de pensii. Nu există nicio garanţie că Guvernul Dăncilă nu-i va lăsa pe actualii angajaţi fără banii de pensie! Am ajuns cu toţii să ne ruşinăm atunci când vorbim despre Guvernul României, fie în plan extern, fie în interiorul ţării. Nu a fost niciun moment un secret faptul că doamna Viorica Dăncilă nu îndeplineşte decât formal această funcţie, adevăratul prim-ministru fiind, în fapt, domnul Liviu Dragnea. De la începutul anului de când aţi fost învestită în funcţia de prim-ministru, nu aţi reuşit decât să afundaţi economia ţării şi mai tare, să generaţi panică şi neîncredere în rândul investitorilor străini, să-i goniţi din ţară pe cei deja existenţi şi să adânciţi şi mai tare evoluţiile economice negative", se arată în moţiune.

 
Potrivit semnatarilor moţiunii, indicatorii statistici din acest an arată incompetenţa vădită a Guvernului.
 

"Guvernul Dăncilă poate fi numit, pe bună dreptate, guvernul scumpirilor!", se arată în document.

 
Parlamentarii Opoziţiei solicită Guvernului lămuriri cu privire la plata pensiilor şi salariilor până la sfârşitul anului.
 
Aceştia arată şi că din anul 2012 şi până în prezent, datoria publică a statului român a crescut cu 100 de miliarde de lei.
 

"Anul 2018 reprezintă al doilea an în care banii pentru investiţii publice sunt sacrificaţi din cauza problemelor bugetare", spun semnatarii moţiunii, care adaugă faptul că politica fiscală a fost făcută "franjuri" prin desele modificări ale Codului fiscal.

 
Ei atrag atenţia şi asupra problemelor legate de infrastructură.
 

"Nu încercaţi să pasaţi răspunderea în urmă, pentru că sunteţi direct responsabili, dumneavoastră, cei din Guvernarea PSD-ALDE, pentru groapa în care se află domeniul transporturilor", se menţionează în moţiunea de cenzură.

 
Infrastructura, mai arată parlamentarii din Opoziţie, rămâne o vulnerabilitate pentru România. Aceştia critică recenta declaraţie a ministrului Transporturilor, potrivit căreia dacă vor fi construite autostrăzi, vor creşte salariile şi vor pleca multinaţionalele.
 

"Sunteţi un veritabil guvern anti-autostrăzi şi anti-dezvoltare!", mai spun reprezentanţii Opoziţiei.

 
Aceştia atrag atenţia şi asupra problemelor din justiţie, afirmând că acestea nu au înregistrat nicio ameliorare, ci s-au adâncit şi mai tare.
 

"Guvernul a eşuat pe linie în îndeplinirea măsurilor asumate prin Programul de Guvernare! Investiţiile în sedii noi, potrivite nevoilor instanţelor de judecată, sunt practic inexistente", se precizează în moţiune.

 
Parlamentarii Opoziţiei susţin că Guvernul a eşuat şi în gestionarea demersurilor de îndeplinire a obiectivelor de referinţă din Mecanismul de Cooperare şi Verificare.
 

"Cele mai importante probleme ale sistemului judiciar au rămas nerezolvate! În schimb, actul de guvernare a fost deturnat în dauna intereselor cetăţenilor români. Nu mai puteţi nega faptul că preocupările dumneavoastră în domeniul justiţiei au urmărit planuri ascunse, pentru a asigura protecţia unor lideri politici în faţa rigorilor legii. Aţi îndepărtat actul de justiţie de principiile constituţionale privitoare la egalitatea cetăţenilor în faţa legii şi vă străduiţi din răsputeri să creaţi o castă de cetăţeni mai presus de lege", se mai arată în moţiune de cenzură.

 
Semnatarii acuză că Avocatul Poporului este fără dubiu "Avocatul intereselor PSD", deoarece orice sesizare care nu convine PSD este blocată.
 
Parlamentarii Opoziţiei mai arată că de 28 de ani România ignoră cu bună ştiinţă investiţiile în educaţie şi cercetare, dar şi importanţa strategică a culturii.
 
Aceştia atrag atenţia şi că majorările salariale pentru unii medici nu rezolvă în niciun fel "boala cronică în care se zbate sistemul public de sănătate".
 

"Măsura incapacităţii Guvernelor PSD-ALDE de a implementa politicile asumate prin Programul de Guvernare ne-a fost demonstrată şi de pasarea către Parlamentul României, controlat de partidele din coaliţia guvernamentală, a "cartofilor fierbinţi", aşa cum s-a dovedit a fi adoptarea Codului administrativ, după modelul aplicat şi în cazul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Reforma administrativă s-a dovedit un fiasco, pentru că nu faceţi altceva decât să politizaţi excesiv instituţiile din administraţia publică, ignorând total interesele reale ale românilor. În loc de servicii publice moderne le oferiţi un corp administrativ profund politizat, greoi, bugetofag, totul pentru a vă conecta clientela politică la resursele statului. Aţi politizat administraţia publică pe toate palierele!", adaugă semnatarii moţiunii de cenzură.

 
Potrivit acestora, premierul Dăncilă nu este luată în seamă de către miniştrii săi.
 

"Daţi un vot favorabil acestei moţiuni şi veţi da o şansă României ca să aibă un guvern responsabil, eficient, competent, interesat exclusiv de problemele oamenilor şi nu supus doar intereselor personale ale unui singur individ! Avem convingerea că în majoritatea PSD-ALDE se află, încă, parlamentari responsabili, care s-au săturat să le fie ruşine atunci când sunt întrebaţi despre Guvernul Dăncilă. Aşteptăm un gest de responsabilitate din partea fiecărui parlamentar, care a jurat solemn că-şi va îndeplini cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor!", se arată în document.

 
Moţiunea de cenzură este semnată de 152 de parlamentari. Pentru ca moţiunea să fie adoptată de Parlament, trebuie să întrunească 233 de voturi favorabile.

Sursa: Agerpres.ro 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia trebuie să depună cât mai repede o moţiune de cenzură!“

26 Oct 2018 600

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

13 Sep 2018 2859

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, respinsă

27 Jun 2018 431

Este oficial. PNL depune astăzi moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă

20 Jun 2018 466

Orban la Constanţa „PNL pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă”!

21 May 2018 589

Filialele PNL, obligate să aibă pagină de Facebook, site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media

12 Mar 2018 709

PNL, moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

11 Mar 2018 944

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose a fost respinsă

23 Nov 2017 882

Moţiunea de cenzură depusă de PNL va fi dezbătută joi

22 Nov 2017 552

Imagini de la eveniment Mitingul PNL. Constănțenii au ieșit în stradă pentru a susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului (galerie foto + video)

20 Nov 2017 1104

UPDATEMoțiunea de cenzură a PNL, citită astăzi în Parlament

20 Nov 2017 1006

Liberalii cheamă constănţenii la miting pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

20 Nov 2017 943

PNL depune astăzi moțiunea de cenzură

17 Nov 2017 636

PNL pregătește o moțiune de cenzură. Ce spune Ludovic Orban

08 Nov 2017 1085

Deputatul Bogdan Huţucă Parlamentarii PNL nu vor vota moţiunea de cenzură

21 Jun 2017 2655

USR a decis - nu votează moţiunea de cenzură!

19 Jun 2017 3017

Noaptea e un sfetnic bun. Parlamentul grăbește moțiunea de cenzură PSD-antiPSD. Când se va întruni în ședință de urgență

17 Jun 2017 3339

UPDATE. CExN al PSD a votat pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu

15 Jun 2017 839

Guvernul Grindeanu rămâne la Palatul Victoria. Moţiunea de cenzură a liberalilor a fost respinsă

08 Feb 2017 1000

UPDATE 3. Moţiunea de cenzură a picat în Parlament

08 Feb 2017 1102

Moţiunea de cenzură va fi citită în plenul Parlamentului astăzi

06 Feb 2017 1219

„Guvernul Grindeanu - Guvernul sfidării naționale” USR și PNL merg să înregistreze moțiunea de cenzură

01 Feb 2017 838

PNL și USR „Depunem astăzi moțiunea de cenzură”

01 Feb 2017 994

UPDATE PNL depune moțiune de cenzură. „Avem semnăturile strânse”

01 Feb 2017 989

Zecile de mii de români din stradă l-au trezit din „somn“ şi pe deputatul Boroianu. PNL depune moţiune de cenzură

31 Jan 2017 1013

Tăriceanu va discuta cu Dragnea varianta unei moţiuni de cenzură

07 Aug 2016 904

Vasile Blaga Vom depune altă moțiune de cenzură în primăvară; lucrurile pot evolua până atunci

30 Sep 2015 806

Șeful Cancelariei Prezidenţiale despre eșecul moțiunii

29 Sep 2015 975

UPDATE - Ponta rămâne premier. Moţiunea de cenzură a PNL nu a trecut la vot!

29 Sep 2015 869

UPDATE 4. „Demersul de azi este o şmecherie politică” Moţiunea de cenzură, la vot în Parlament

29 Sep 2015 872

Lobby pentru moţiunea de cenzură Iniţiativă à la Puiu Haşotti - „Lucrările de doctorat dovedite a fi plagiate să fie nule de drept“

28 Sep 2015 1624

Textul moțiunii de cenzură depusă de PNL

21 Sep 2015 859

Tăriceanu nu dorește o discuție despre moțiunea de cenzură cu Gorghiu și Blaga

21 Sep 2015 908

Alina Gorghiu a anunțat că discuțiile despre votul pe moțiuna de cenzură au început

19 Sep 2015 786

PNL depune luni moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

18 Sep 2015 818

Elena Udrea „Opoziţia speră în ajutor extrapolitic pentru a da jos Guvernul”

15 Jun 2015 882

Liderii PNL la Constanța, după căderea moțiunii - „PSD-ul va înţelege cât de amplă este presiunea opiniei publice“

15 Jun 2015 1335

Liberalii din Constanţa, scoşi în stradă de Guvernul Ponta. „O să dăm în PSD până iese PNL!“

13 Jun 2015 1480

PNL va depune o nouă moțiune de cenzură contra Guvernului Ponta

12 Jun 2015 914

Nicușor Constantinescu îi felicită pe parlamentarii PSD de Constanța care au votat împotriva moțiunii (video)

12 Jun 2015 1039

Parlamentul a respins moțiunea de cenzură

12 Jun 2015 857

Antonescu a votat ca să nu scape Guvernul

12 Jun 2015 963

Gabriel Oprea „Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă”

11 Jun 2015 980

Alina Gorghiu „Am încredere că parlamentarii din arcul guvernamental pot să fie responsabili”

11 Jun 2015 783

Șansele moțiunii de cenzură a PNL cresc

11 Jun 2015 779

Un deputat PSD va semna moțiune de cenzură a celor de la PNL

11 Jun 2015 875

Alina Gorghiu Opoziția va face vineri „un lanț viu” în jurul Parlamentului

08 Jun 2015 848

Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost citită în plenul Parlamentului

08 Jun 2015 790

Moțiunea de cenzură depusă de PNL va fi dezbătută vineri în plenul reunit al Parlamentului

08 Jun 2015 868

Ce pregătește PNL pentru ziua dezbaterii moțiunii de cenzură

07 Jun 2015 818