Stiri calde

Naţiunile Unite ar putea obliga Coreea de Nord să răspundă pentru eventuale crime împotriva umanităţii

Naţiunile Unite se pregătesc să adopte astăzi o rezoluţie care condamnă bilanţul Phenianului în domeniul drepturilor omului şi care ar putea obliga Coreea de Nord să răspundă pentru eventuale crime împotriva umanităţii.

Potrivit Mediafax, o comisie a Adunării Generale urmează să voteze acest proiect de rezoluţie propus de Uniunea Europeană şi Japonia, susţinut de alte 48 de state. Textul se referă în mare parte la un raport al ONU făcut public în februarie, care constata încălcări ale drepturilor omului „fără egal în lumea contemporană". Coreea de Nord a încercat să amendeze textul, însă, în pofida ameninţărilor cu represalii din partea diplomaţilor nord-coreeni, proiectul a fost doar puţin modificat.

Noul proiect include o dispoziţie care salută propunerea Phenianului de a coopera cu comisarul ONU pentru drepturile omului, precum şi invitaţia făcută raportorului special al ONU de a vizita această ţară. Totuşi, documentul menţine îndemnul la adresa Consiliului de Securitate de chema Phenianul în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI) pentru a fi judecat, scrie Mediafax.

Rezoluţia ar urma să fie adoptată cu o majoritate clară de 100-120 de voturi din partea celor 193 de ţări reprezentate în această comisie însărcinată cu încălcările drepturilor omului.

Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gala Voluntarilor Constanţa 2017, într-un nou format

05 Dec 2017 1154

Moscova critică demersurile summitului de la Istanbul

13 May 2016 2319

Clubul MUN (Model United Nations) pentru elevii și studenții constănțeni

04 Nov 2013 1138

IIANA Cea mai mare colecţie de ii româneşti

30 Sep 2013 4568

Corina Cretu - Pentru eficientizarea actiunilor comune UE-ONU consacrate apararii drepturilor omului

07 Oct 2011 674

Ziua copilului… din ciclul Ştiaţi că…

30 May 2011 973

Intrevederea ministrului Afacerilor Externe cu reprezentantii sistemului O.N.U. din Romania

19 Feb 2010 542