Nava Elli, eşuată la Tulcea va fi tractată de remorcherul Gheorghieni 2

Nava eșuată azi după-amiază pe Dunărea maritimă, în dreptul suburbiei Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea va primi asistență tehnică din partea unui remorcher al Administrației Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) din Galați.
 
Tancul alimentar "Elli", aflat sub pavilion Insulele Marshall, naviga marți după-amiază cu destinația Portul Galați, atunci când din cauza blocării cârmei a atins digul de pe malul stâng al fluviului și a eșuat. "Nava s-a dezeșuat cu mijloace proprii și în prezent este ancorată în afara șenalului navigabil, așteptând sosirea de la Sulina a remorcherului Gheorghieni 2, proprietate a AFDJ Galați", se arată într-o informare remisă Agerpres de Căpitănia Portului Tulcea. "Remorcherul Gheorghieni 2 doar va asista tehnic nava până la Mila 44 a Dunării", se mai spune ]n comunicat.
 
În urma incidentului, potrivit primelor cercetări, nu au fost constatate avarii la corpul navei, victime sau poluare a Dunării, iar șenalul navigabil al Dunării maritime este practicabil. Tancul alimentar nu are marfă la bord și venea din Pireu, Grecia.
 
Acesta a fost cel de-al doilea eveniment petrecut pe Dunărea maritimă în ultima săptămână, după ce marți, 7 octombrie, nava "Fortuna" încărcată cu 2.600 de tone de sare a eșuat în apropiere de intrarea pe canalul Sulina. Cei 12 membri ai echipajului au fost salvați miercuri, 8 octombrie, cu un elicopter al Ministerului Apărării Naționale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.