Litoral TV Navo-Pontica la start

Concursul național sportiv-turistic Navo-Pontica a luat startul în această seară la Năvodari. Echipajele venite din toată țara, se vor întrece timp de patru zile. Copiii vor înota contratimp, vor efectua sporturi nautice și vor lua parte la probe surpriză la care își vor folosi imaginația și creativitatea.

Concursul național sportiv-turistic cu specific marinăresc Navo-Pontica a ajuns la cea de-a patra ediție.

Și în acest an, 14 echipaje de elevi, venite din toată țara se vor întrece pe litoralul românesc.

“Probele sunt în număr de 14. O parte dintre ele se desfășoară în Tabăra Năvodari, iar altă parte la baza nautică din Palazu Mare. Concursul are specific marinăresc. La Palazu Mare se vor desfășura probele de ambarcațiuni cu rame, noduri marinărești, parcursul aplicativ. Pescuitul sportiv se va desfășura la Năvodari”, ne-a declarat Camelia Oprea, organizator.

Plini de emoții și adrenalină, elevii asteaptă ca întrecerile sportive să ia startul. Probele din cadrul concursului au ca scop dezvoltarea personală.

“Proba mea preferată este trasul cu arcul, pentru că mi-a plăcut tirul de când eram copil. Îmi place și să înot. Nu prea mai contează competiția. Aici ne distrăm și socializăm ”, ne-a spus unul dintre elevi.

Copiii își vor folosi nu doar forțele, ci și imaginația si creativitatea. Proba de orientare turistică, se află printre preferatele copiilor, fiind plină de suspans.
„Trebuie să găsești hârtiuțe și să le aduni, să scoți un timp foarte bun, ca să te clasezi pe un  loc cât mai mare”, ne-a zis un alt elev.
Competiția face parte din calendarul activităților educative naționale 2014 și a fost finanțată de Primăria Năvodari și Ministerul Educației. 
„Și în acest an a fost complicat ca Primăria să susțină financiar acest concurs, dar domnul primar Nicolae Matei a găsit resursele necesare pentru această competiție, la care participă copii din 16 județe”, a precizat Nicolae Moruzi, consilier local  Năvodari.

Timp de patru zile copiii vor rămâne în Tabăra Năvodari unde vor putea profita totodată de mare și de soare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.