UPDATE - O echipă mobilă a ambasadei s-a deplasat la fața locului La nivelul Guvernului s-a format un grup de lucru pentru românii surprinși în zonele inundate din Albena

Legat de sprijinul acordat românilor, printre care se numără și constănțenți, surprinși în zonele afectate de inundațiile din Bulgaria, Executivul anunță că la Centrul operaţional de comandă al Guvernului, aflat în coordonarea vice-prim ministrului pentru securitate naţională, ministru de interne, s-a constituit, sub conducerea lui Raed Arafat, şeful Departamentului de intervenții în situații de urgență, grupul de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Afacerilor Externe care gestionează situația în care se află românii blocați în stațiunea bulgară Albena.

La faţa locului se află consulul onorific al României la Burgas, care evaluează situaţia turiştilor români din zona afectată.

Totodată, în drum spre zona afectată se deplasează o echipă mobilă a ambasadei, formată din primul colaborator al misunii diplomatice române la Sofia şi ataşatul de afaceri interne.

La nivelului Departamentului consular al MAE sunt pregătite două echipe mobile consulare care se vor deplasa la faţa locului, dacă situaţia o va impune.

Din datele obţinute de la Centrul Operativ al Ministerului de Interne bulgar rezultă că drumurile din Bulgaria sunt practicabile, iar în zonele unde sunt restricţii de viteză sau se circulă pe o singură bandă, poliţia bulgară se află la faţa locului şi dirijează traficul rutier.
Drumul dinspre Albena spre România este practicabil şi se recomandă revenirea în ţară pe traseul Albena - Balchik - Durankulak - Vama Veche.
În situaţia în care traficul se aglomerează pe ruta mai sus menţionată, se recomandă ca rezervă traseul Albena  - Dobrich – General Toşevo - Kardam – Negru Vodă.

UPDATE:

Potrivit România Tv, românii au fost discriminați. Astfel, primii evacuați au fost germanii și alți turiști de alte naționalități, românii fiind lăsați la urmă.

Premierul Victor Ponta a declarat la postul de televiziune că ministrul pentru IMM-uri Florin Jianu, dar și Raed Arafat s-au deplasat la fața locului. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Tatăl meu lucra în Constanța“ Adoptat la cinci ani, dintr-un orfelinat din Cernavodă, acum își caută părinții și frații biologici

06 May 2024 566

Cuplu de români arestat după ce și-au maltratat și violat menajera, în Italia

06 May 2024 358

Proiect Pașapoartele simple temporare nu vor mai fi eliberate la fel de ușor!

06 May 2024 294

Ministrul Apărării „Bucuria Învierii Domnului va găsi în sărbătoare și marea familie a Armatei României“

04 May 2024 351

Mohammad Murad, candidatul AUR pentru președinția CJC, scrisoare deschisă către toți tinerii constănțeni (VIDEO)

02 May 2024 612

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 438

MAERepublica Elenă – Grevă în sectorul transportului public

01 May 2024 251

MAE Atenționare de călătorie în Grecia! Grevă în sectorul transportului public

30 Apr 2024 548

MAE Atenționare de călătorie în Bulgaria pentru perioada 30 aprilie - 6 mai 2024

30 Apr 2024 1282

Atenționare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, emisă de MAE

30 Apr 2024 519

Câți români își serbează onomastica în această zi specială de Florii?

28 Apr 2024 1047

Istoria Dobrogei - BibliografieSextusAuralius Victor (sec. IV) -„Despre bărbații de seamă ai orașului Roma”, „Despre împărați”, „Carte despre viața și moravurile împăraților”

26 Apr 2024 1448

Eurostat Prețul pentru energie în România, printre cele mai mici din UE

26 Apr 2024 408

MAEUngaria - Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

26 Apr 2024 274

MAE Atenționare de călătorie pentru Ungaria - Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

26 Apr 2024 346