“Oraşul Minunilor” Cazinoul din Constanţa, aşa cum ni l-am dori cu toţii

Grupul de tineri care au format mişcarea socială “Oraşul Minunilor” au invitat artişti faimoşi să dea o alta viaţă monumentelor importante din Romania, asupra cărora atenţia autorităţilor nu este cea conformă cu aspiraţiile lor. Au început să reinterpreteze grafic unele dintre clădirile simbol ale României care “au probleme”: fie se află în paragină, fie spaţiul din jurul lor nu e folosit în mod eficient.
 
Aşa a luat naştere şi imaginea virtuală superbă a Cazinoului din Constanţa, despre care s-au scris sute de articole în ultimii ani, clădire aflată în paragină de ani de zile şi pentru care autorităţile se tot chinuie să găsească soluţii pentru a fi renovat.
 
În viziunea lor, Cazinoul din Constanţa este un simbol despre care cred că: "Orice trecut frumos va renaşte. O operă de artă este o insulă pentru suflet şi doar sufletul naşte artă adevarată. Cu A mare".
 
Oraşul Minunilor este o mişcare socială a unui grup de tineri care speră într-o lume mai bună şi mai frumoasă, un grup de tineri care cred că transformarea spre mai bine poate să vină de la fiecare dintre noi, nu de la autorităţi, fie ele politice sau religioase.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Oraşul Minunilor”, de 1 iunie, la City Park Mall

24 May 2014 3013