Stiri calde

Piloţii militari ai Forţelor Aeriene Române se pregătesc pentru trecerea pe aeronave F – 16

Primii militari ai Forţelor Aeriene Române, care vor urma un curs de pregătire pentru trecerea pe aeronave F-16, vor pleca mâine, spre Portugalia, cu o aeronavă militară. Cursul va fi organizat Baza 5 Aeriană din Monte Real, Portugalia şi este format din mai multe module şi se va desfăşura în mai multe serii la care vor participa peste 80 de militari români, pe o durată de aproximativ doi ani. Primul detaşament, cel care va pleca mâine, este format din 23 de ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene: piloţi, personal tehnico-ingineresc şi specialişti în planificare.
 
Programul strategic „Avion multirol al Forţelor Aeriene”, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, prevede realizarea, în prima fază, a unei capabilităţi aeriene iniţiale şi ulterior, gradual, a capabilităţii finale cu avioane de generaţia a cincea, parcurgând o perioadă de tranziţie asigurată cu avioane F-16.
 
Aeronavele  vor intra în dotarea Armatei României după anul 2016 şi vor fi operaţionale din 2017, iar pregătirea piloţilor va fi făcută în două etape – prima în Portugalia şi a doua în România.
 
Avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condiţiile unui nivel de instruire de minim 200 de ore de zbor pe avion.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.