Se va circula pe o singură bandă Podul peste Dunăre a intrat în lucrări de reabilitare

 
Podul peste Dunăre de la Giurgiu a intrat în lucrări de reabilitare, primele efectuate în cei 61 de ani de la darea în folosință, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Așadar, se va circula pe o singură bandă ce este în permanență supravegheată de Anteprenor pentru asigurarea condițiilor de siguranță a circulației.

”În această perioadă se efectuează primele lucrări de reabilitare, după 61 de ani, la podul peste Dunăre de la Giurgiu care a fost dat în folosință la 20 iunie 1954. Aceste lucrări constatau în înlocuirea integrală a sistemului rutier (plăci betonate și straturi asfaltice), în vederea asigurării confortului și siguranței traficului rutier pe această porțiune de drum”, se menționează într-un comunicat al CNADNR citat de Agerpres.

În vederea evitării unor blocaje în trafic, CNADNR le recomandă conducătorilor auto ca, pentru trecerea în Republica Bulgaria, să folosească și punctele alternative de trecere a frontierei: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călărași (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) și Vama Veche (rutier).

Podul, cunoscut și sub numele de ”Podul Prieteniei”, este amplasat pe DN5, peste fluviul Dunăre, în localitatea Giurgiu, este un pod metalic, din oțel, care leagă malul nordic românesc de malul sudic bulgăresc, și, respectiv, orașele Giurgiu și Ruse. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție, șoferi! Se reiau lucrările la podurile dunărene de pe A2

16 Nov 2022 1090

Podul rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră din Medgidia va fi reabilitat

25 Jun 2022 1491

CNAIR Se ridică restricțiile de circulație pe Podul de la Cernavodă. Când se reiau lucrările de reabilitare

07 Jun 2022 1436

Podul de la Cernavodă, după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Cum se circulă în zonă

29 May 2021 3070

Atenţie, şoferi! Podul „Sfânta Maria“ de la Cernavodă intră în reabilitare (document)

14 Aug 2018 5972