Prejudiciu 4 milioane de euro Ancheta în cazul Siveco s-a extins pentru fapte din 2014

Ancheta în cazul suspiciunii de evaziune de la societatea Siveco a fost extinsă pentru noi fapte, care ar fi fost comise în 2014,  informează Mediafax. Procurorii urmează să audieze alte zece persoane vizate în acest caz, care ar fi semnat acte nelegale, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.
 
 Potrivit surselor citate, odată cu extinderea anchetei, procurorii au reevaluat şi prejudiciul total care ar fi fost produs de societate în dauna statului. Astfel, de la trei milioane de euro prejudiciul constatat iniţial, în urma extinderii anchetei acesta a fost estimat la patru milioane de euro, iar după adăugarea penalităţilor şi a dobânzilor, ar putea ajunge la aproximativ opt-nouă milioane de euro.

Anchetatorii au primit la dosar, imediat după declanşarea anchetei, un extras de cont de la o bancă din Capitală, prin care se arăta că Siveco a pus la dispoziţia Parchetului Curţii de Apel Bucureşti suma constatată iniţial drept prejudiciu, respectiv trei milioane de euro.
Audierile în acest caz vor continua toată săptămâna, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti fiind aşteptate alte zece persoane vizate în acest caz, angajaţi ai Siveco care ar fi semnat actele nelegale prin care s-ar fi făcut evaziunea fiscală.

Preşedintele Siveco România, Irina Socol, şi Aurora Ecaterina Crusti, preşedintele comercial adjunct al companiei, au fost arestate în 9 septembrie, în dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice. Alte persoane audiate atunci de procurori sunt cercetate în libertate, după ce majoritatea lor şi-au recunoscut faptele.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.