Prejudiuciu de aproximativ 200.000 de leiFost primar, trimis în judecată pentru deturnare de fonduri

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara  au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Radu-Tiberiu Giurgelea, pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: în data de 11 mai 2012, inculpatul, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Vârfurile, județul Arad, a dispus, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, efectuarea unui număr de nouă plăţi utilizând, astfel, fără respectarea destinaţiei prevăzută de H.G. 255/2012, suma de 173.998,62 de lei din suma totală de 355.000 de lei, ce fusese alocată comunei pentru plata unor arierate.
 
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a inculpatului este în sumă de 173.998, 62 de lei, acesta fiind recuperat parţial, astfel încât pentru diferenţa de 87.239,62 de lei, AJFP Arad – Serviciul fiscal Orăşenesc Sebiş s-a constituit parte civilă în procesul penal.
 
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.