Stiri calde

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu şeful Departamentului Federal pentru Afaceri Externe al Confederației Elvețiene

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 10 septembrie 2018, pe consilierul federal Ignazio Cassis, șeful diplomației elvețiene, aflat în vizită în România.
 
Potrivit Biroului de Presă al Guvernului României, în cadrul convorbirilor a fost subliniat nivelul bun al relațiilor dintre România și Confederația Elvețiană atât în plan bilateral, cât și la nivelul organizațiilor internaționale.
 
Au fost menționate relațiile economice bilaterale dinamice, dar și potențialul încă neexploatat al acestora, de natură să stimuleze investițiile elvețiene în România și schimburile economice bilaterale.
 

”Totodată, șeful Executivului de la București și consilierul federal Ignazio Cassis au discutat despre relația Uniunii Europene cu Elveția, din perspectiva Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului viitor. Discuțiile au evidențiat, de asemenea, poziții comune privind o serie de dosare de actualitate, precum și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale.
 
Înaltul oficial român a menționat și cooperarea bună dintre cele două state în cadrul Programului de cooperare româno-elveţian vizând reducerea disparităților economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse. Prin intermediul acestui program, România a beneficiat de finanțare în valoare de 181 milioane franci elvețieni pentru proiecte în domenii precum: securitatea, stabilitatea și sprijinul pentru reforme (securitatea frontierelor, capacitatea de management la nivel local și regional, modernizarea sistemului judiciar etc.), mediul și infrastructura, promovarea sectorului privat, inclusiv a exportului, finanțarea IMM-urilor, dezvoltarea socială și a resurselor umane” - a transmis Biroul de Presă al Guvernului României. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Viorica Dăncilă „Este necesară o simplificare a adopţiei, să nu mai dureze atât de mult”

24 Jun 2019 38

Viorica Dăncilă „Este incalificabil modul în care a fost tratată fetiţa de la Baia de Aramă”

22 Jun 2019 610

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, despre tensiunile din partid „Sunt păreri divergente, este normal, şi într-o familie putem avea opinii diferite”

22 Jun 2019 504

Sondaje în PSD pentru toţi cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale

22 Jun 2019 589

Premierul Viorica Dăncilă a aprobat trimiterea unui mesaj către Ambasada SUA pentru a urmări cazul fetiței din Baia de Aramă adoptată în SUA

22 Jun 2019 490

Premierul Viorica Dăncilă solicită o anchetă în cazul ​fetiței din Baia de Aramă care a fost luată din locuința asistenților maternali și predată familiei adoptive

22 Jun 2019 525

Conducerea PSD pregăteşte Congresul de pe 29 iunie, de la Neptun

22 Jun 2019 687

Premierul Viorica Dăncilă, despre remanierea Guvernului. Ce s-a discutat la întâlnirea de la Neptun

21 Jun 2019 530

Viorica Dăncilă, întâlnire cu viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe al statului Qatar

20 Jun 2019 703

Ședință a liderilor PSD în acest week-end în stațiunea Neptun

20 Jun 2019 835

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 1591

În colaps. După edilii de municipii şi cei de la oraşe îi cer premierului o întrevedere pe tema bugetului

17 Jun 2019 639

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, mesaj de susținere adresat șeful Guvernului Republicii Moldova, Maia Sandu

16 Jun 2019 595

Doi secretari de stat de la Ministerul Mediului şi Ministerul Fondurilor Europene, eliberați din funcție

14 Jun 2019 677

Gafă incredibilă a premierului Viorica Dăncilă la ședința Comitetului Executiv al PSD

13 Jun 2019 648