Stiri calde

Premierul Viorica Dăncilă solicită de urgență un raport complet referitor la violențele din Capitală Prim-ministrul Viorica Dăncilă condamnă ferm acțiunile violente produse în București, vineri seară, desfășurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestații civice, se arată ântr-un comunicat remis de Guvern.

Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violențele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forțele de ordine, instituții și au distrus bunuri publice, în scopul declanșării unui conflict între persoanele care manifestau pașnic și forțele de ordine, prin vulnerabilizarea autorității statului.


În acest moment, Guvernul așteaptă ca instituțiile abilitate să desfășoare toate anchetele necesare, astfel încât cei vinovați de acțiunile violente să fie trași la răspundere.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a cerut, în această dimineață, Serviciului Român de Informații un raport complet, în regim de urgență, referitor la persoanele care au pregătit și provocat violențele, precum și la modul în care au acționat instituțiile statului român cu atribuții în furnizarea de date și informații cu privire la intențiile de deturnare a acțiunilor publice de protest.

Din păcate, violențele stradale sunt însoțite de o serie de declarații ale unor lideri politici care încearcă să exploateze în folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente, prin lansarea unor acuzații la adresa forțelor de ordine și instituțiilor statului și prin incitarea populației împotriva acestora.

"Facem apel la mai multă responsabilitate în declarații publice și la renunțarea la folosirea unor evenimente regretabile în scop electoral", transmit reprezentanţii Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă respectă dreptul cetățenilor de a manifesta și de a-și exprima opiniile în public și consideră că acest drept nu trebuie sub nicio formă să fie confiscat de politicieni sau grupuri care au interese de a destabiliza ordinea în societate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene ”Sunteți, zilnic, eroii noștri!”

20 Jul 2019 321

Gabriela - Daniela Coţa, oficial guvernamental, va fi prezentă la finala Cupei României la oină, de la Cumpăna (galerie foto)

19 Jul 2019 490

Viorica Dăncilă îi cere ministrului Sănătăţii să-i demită pe directorul CNAS şi pe purtătorul de cuvânt

18 Jul 2019 355

Viorica Dăncilă „Guvernul român analizează fiecare punct al raportului GRECO referitor la ţara noastră”

16 Jul 2019 276

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli

16 Jul 2019 344

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț primeşte sprijin de la Guvern

16 Jul 2019 319

Se retrage ExxonMobil din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră? Ce spune directorul ANRM

16 Jul 2019 969

Premierul Viorica Dăncilă va avea mâine o intervenție în plenul Parlamentului European

15 Jul 2019 350

Carmen Dan a demisionat!

15 Jul 2019 572

Şedinţa CEx PSD Felix Stroe îl susţine ferm pe Nicolae Moga pentru portofoliul Ministerului de Interne

15 Jul 2019 1150

Mașina cu care Dăncilă a venit la o conferinţă PSD, parcată pe loc destinat persoanelor cu dizabilități

14 Jul 2019 486

Liderul PSD, Viorica Dăncilă „Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm”

13 Jul 2019 492

Ce spune președintele PSD, Viorica Dăncilă despre viitorul candidat din partea partidului la alegerile prezidențiale

13 Jul 2019 368

160 de ani de la înființarea Institutului Național de Statistică (INS) Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul aniversării

12 Jul 2019 421

Dăncilă, mesaj pentru Simona Halep, la scurt timp după victoria sa

11 Jul 2019 639