Premiul III pentru Constanța la Olimpiada Internațională pentru Limba Rusă

Lotul olimpic al României a avut o prestaţie extraordinară, apreciată de organizatori şi de toţi participanţii, obţinând 21 de premii, adică cele mai multe dintre echipele naţionale prezente, la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limba Rusă, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Printre premianți se află și Laura Kazamon din Constanța.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 6-11 iunie, la Moscova. Olimpicii români au fost recompensaţi cu un Premiu de excelenţă (cu punctaj maxim), şapte premii I, cinci premii II, patru premii III, un premiu I pentru concursul de interpretare creativă a unui text, un premiu II la concursul „Tânărul Orator" şi un Premiu special pentru „Cel mai bun răspuns" la examenul oral şi de analiză a textului.

Sofia Anamaria Ferţadi (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă" din Sighetu Marmaţiei) a cucerit Premiul de excelenţă cu punctaj maxim, iar Mariana Cornei (clasa a XII-a, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil" din Tulcea) a primit premiul I, premiul I la concursul de interpretare creativă şi un premiu special pentru „Cel mai bun răspuns" la proba orală şi analiză de text.

Celelalte laureate cu premiul I sunt Iulia Haralambie (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil" din Tulcea), Iuliana Petrov (clasa a IX-a, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret" din Tulcea), Vasilica Ignat (clasa a XII-a, Liceul Teoretic ,,Ion Creangă" din Tulcea), Ionela Crina Hrini, (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă" din Sighetul Marmaţiei), Anfisa Lazăr (clasa. a XI-a, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga" din Brăila) şi Mihaela Rotaru (clasa a X-a, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret" din Suceava).

Premiul II a fost obținut de Cristina Negrub (clasa a XII-a, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret" din Suceava), Cristina-Alexandra Silivestru (clasa a XI-a, Colegiul Economic „Delta Dunării" din Tulcea), Ionela Taficiuc (clasa a XI-a, Liceul Tehnologic „Marmaţia" din Sighetul Marmaţiei), Valeria Trifanov (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil" din Tulcea), Corina Gurulea (clasa a IX-a, Colegiul Economic Administrativ din Iaşi) şi Maria Lisnic (clasa a IX-a Colegiul Economic „Virgil Madgearu" din Bucureşti). Cristina Negrub a obţinut şi premiul II la concursul „Tânărul Orator", precizează Ministerul Educației.

Premiul III a fost înmânat următoarelor eleve: Ecaterina Trifanov (clasa a XII-a, Liceul Teoretic ,,Ion Creangă'' din Tulcea), Alexandra Macsim (clasa a XI-a, Colegiul Tehnic „Nicolae Băcescu" din Fălticeni), Laura Kazamon (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Ovidius" din Constanţa) şi Nicoleta Roxana Vlad (clasa a IX-a, Colegiul Economic „Virgil Madgearu" din Bucureşti).

216 elevi din 30 de țări

Olimpiada Internaţională de Limba Rusă este o competiţie care se desfăşoară o dată la 4 ani. La ediţia curentă, au participat 216 elevi din 30 de ţări. Echipa României a fost reprezentată de 18 eleve (10 la limba rusă modernă şi 8 la limba rusă maternă), fiind condusă de conf. dr. Axinia Crasovschi, prodecan la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti, preşedinte al Asociaţiei Profesorilor de Limba şi Literatura Rusă din România şi profesorul metodist Tamara Alistarh de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil" din Tulcea.

Probele obligatorii ale olimpiadei au inclus un proiect pe o temă impusă, un examen de cultură şi civilizaţie rusă, un examen oral de înţelegere şi analiză a unui text, conform nivelurilor de limbă din grila europeană. De asemenea, au fost organizate două concursuri facultative - interpretare creativă a unui text şi discurs argumentativ pe teme impuse.


Premianții, felicitați de ambasadorul României în Federația Rusă

La ceremoniile de deschidere, respectiv de premiere, a participat şi ambasadorul României în Federaţia Rusă, Vasile Soare, care i-a încurajat şi felicitat pe olimpicii români pentru rezultatele remarcabile reuşite. Astăzi, lotul olimpic a fost invitat la Ambasada României la Moscova, unde a primit felicitările întregului colectiv al misiunii diplomatice. Ambasadorul României în Federaţie Rusă, Vasile Soare, a lăudat aptitudinile de limbă rusă şi buna pregătire a elevilor români, precum şi nivelul predării acestei limbi în ţara noastră, motive care au făcut ca palmaresul României să fie cel mai bogat dintre toate statele competitoarele.

Sursă foto: edu.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pas important pentru construcția noului stadion din Constanța. Guvernul României a aprobat memorandumul de finanțare

30 Apr 2024 150

Șoferii din județul Constanța, la control. S-au aplicat amenzi

30 Apr 2024 120

„Ai plecat mult prea devreme dintre noi“ Cine este tânărul mort în accidentul de la ieșire din 2 Mai spre Mangalia, județul Constanța? (VIDEO)

30 Apr 2024 1599

Palas Paper Marine SRL a dat în judectă Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța

30 Apr 2024 155

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 204

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 185

Mihai Lupu- „Peste cinci milioane de lei vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa“

30 Apr 2024 204

Surse Daniel Rafte, reținut de poliție 24 de ore, după ce ar fi șicanat în trafic alt șofer

30 Apr 2024 500

Un hotel din Eforie Nord va fi supraetajat de Soft 92 SRL. Iată răspunsul APM Constanța

30 Apr 2024 261

Știri Constanța UPDATE. Baliză răsturnată în largul mării, în zona Plaja Modern (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 409

IPJ Constanța Bărbații implicați în scandalul din seara de Florii, sub control judiciar

30 Apr 2024 297

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 228

Firme Constanța Doi asociați au fondat firma Mobilăpeplacultău SRL. Unde se află sediul

30 Apr 2024 275

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța caută servicii de pază!

30 Apr 2024 256

Evenimente Constanța de 1 Mai Artiști îndrăgiți cântă la mare în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor

30 Apr 2024 480