Proiectul „Adolescenţa - fără droguri şi violenţă!”, continuă la Constanţa

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă activităţile de prevenire a comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri) în rândul adolescenţilor, în cadrul proiectului „Adolescenţa - fără droguri şi violenţă!”.

Ieri, reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi ai centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa au fost prezenţi alături de un număr de peste 180 elevi şi profesori din patru unităţi şcolare din judeţul Constanţa. Astfel, la Liceul Teoretic Băneasa, Liceul Tehnologic „Radu Prişcu” Dobromir,  Liceul Tehnologic Cobadin şi Liceul Tehnologic „Nicolae Istrăţoiu” Deleni, militarii au discutat cu elevii pe teme precum pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun precum şi folosirea drogurilor ilegale. De asemenea, tinerilor li s-au adus la cunoştinţă şi  principalele acte normative care reglementează traficul şi consumul de droguri în România precum şi sancţiunile care pot fi aplicate în astfel de situaţii. Prin aceste activităţi se urmăreşte prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor.

Proiectul „Adolescenţa – fără droguri şi violenţa!” a fost lansat în data de 28 martie, ca parteneriat între Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, cuprinde întâlniri cu adolescenţi din 22 unităţi liceale din judeţul şi municipiul Constanţa, în perioada lunilor martie – iunie 2014.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.