UPDATE. Protest la Auchan România. Iată şi poziţia oficială a Auchan

Federaţia Sindicatelor din Comerţ protestează, astăzi între 08.00 şi 10.00, prin pichetarea sediului Auchan România, acţiune prin care revendică recunoaşterea oficială a Sindicatului Naţional "Realitatea" şi respectarea dreptului angajaţilor Auchan de a adera la sindicat.
Organizaţia sindicală are peste 2.000 de membri, mişcarea reprezentând iniţial interesele salariaţilor Real Hypermarket, preluat toamna trecută de lanţul de magazine Auchan.
auchan romania protest Odată cu preluarea, mişcarea sindicală şi-a pierdut reprezentativitatea necesară recunoaşterii oficiale, respectiv 50% din angajaţi.
Potrivit lui Vasile Gogescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comerţ, conducerea Auchan le interzice sindicaliştilor contactul cu ceilalţi salariaţi ai lanţului de magazine.
"Avem o relaţie bună cu conducerea Auchan, cu excepţia acestui aspect. Reprezentanţii companiei nu vor să ne lase să discutăm cu niciun angajat Auchan în vederea cooptării în sindicat", ne-a spus domnia sa. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Auchan nu au putut fi contactaţi.Federaţia Sindicatelor din Comerţ organizează acest protest ca urmare a acţiunilor desfăşurate de conducerea Auchan în urma preluării Real, respectiv, presiuni asupra membrilor de sindicat pentru a se retrage din sindicat şi nerecunoaşterea oficială a acestuia.
La protest participă 300 de membri ai federaţiei, iar acţiunea de astăzi va fi urmată în perioada următoare de alte acţiuni concertate.
Sindicaliştii vor cere sprijin internaţional
Sursa: ro.stiri.yahoo.com.
UPDATE: Poziţia Oficială a Auchan România:
Punct de vedere Auchan
Referitor la articolul dumneavoastra din data de 24 martie va rugam sa regasiti mai jos informatiile pe care dorim sa vi le transmitem din partea companiei noastre in contextul acestui subiect:
„Pentru Auchan proiectul uman este fundamental iar ascultarea, formarea, dezvoltarea, recompensarea si valorizarea angajatilor nostri reprezinta prioritati permanente in cadrul acestuia.
Incepand cu 2013, pe langa preluarea intregului personal  Real, peste 5000 de angajati, Auchan a creat inca 1.000 de locuri de munca, a asigurat peste 125.000 de ore de formare si a facut investitii de peste 2 milioane Euro in remodelarea fiecarui magazin, inclusiv in renovarea spatiilor de lucru si imbunatatirea conditiilor de munca.
In niciun caz si in nicio tara din lume nu impiedicam viata sindicala, din contra suntem buni parteneri de dialog social si respectam legea. Si in Romania ne bucuram sa avem relatii cordiale cu toti reprezentantii salariatilor, prezenti in toate magazinele noastre, printre care se inscriu si sindicatele.

 Noi realizam dialogul si ne preocupam permanent de ansamblul colaboratorilor Auchan din toate magazinele noastre, 11.000 de persoane, pe care ii ascultam atat direct, zi de zi, cat si prin grupurile interne de dialog Agora, respectiv prin intalnirile cu reprezentantii salariatilor liber alesi de catre ei in fiecare magazin, potrivit prevederilor legale. 20% din colaboratorii Auchan sunt inscrisi astazi intr-un sindicat si, inca de la inceput, ne-am bucurat sa avem un nivel foarte bun de informare, dialog social si colaborare si cu reprezentantii acestora.”
Tiberiu Danetiu

Director Marketing Auchan Romania


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.