Stiri calde

Razie printre taximetriștii din zona aeroporturilor. Polițiștii au descoperit un taximetrist cu permis suspendat

Poliţiştii au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi. De asemenea, acțiunile polițiștilor au vizat și prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată, informează Poliția Română. 

În două zile, au fost verificate peste 700 de autoturisme și au fost aplicate aproape 350 de sancțiuni contravenționale.
   
Potrivit Poliției Române, la data de 30 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.
 
Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.
 
Poliţiştii au verificat 139 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 17.000 de lei. 
 
Dintre sancţiunile aplicate, 48 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 5 sancțiuni pentru alte abateri.
 
De asemenea, la data de 31 mai a.c., polițiștii de la transporturi feroviare, sprijiniți de polițiști rutieri, au acționat pentru prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată.
Astfel, poliţiştii au verificat peste 580 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 267 de sancţiuni contravenţionale.
Dintre sancţiunile aplicate, 214 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 4 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar 49 de sancțiuni pentru constatarea unor alte abateri.
 
Totodată, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.
 
Exemple:
La data de 30 mai a.c., polițiști ai Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă București au depistat în trafic un bărbat, de 50 de ani, din județul Ilfov, care conducea un autoturism în regim taxi. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta avea permisul suspendat. În cauză, pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, la data de 31 mai a.c., polițiștii Servicului Județean de Poliție Transporturi Suceava au depistat, la trecerea la nivel cu calea ferată ce intersectează DN17 Câmpulung Moldovenesc, un bărbat, de 33 de ani, din Bucureşti, care, aflându-se la volanul unui autoturism, a ignorat semnalele acustice și luminoase aflate în funcţiune, traversând pasajul căii ferate în timp ce barierele coborau. În acest caz, polițiștii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru 90 de zile şi i-au aplicat 9 puncte amendă în valoare de 1305 lei.   
 
Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane și pentru prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată continuă şi în perioada următoare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer de taxi, cu permisul suspendat, depistat în trafic de polițiștii locali din Constanța. Ce alte nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

18 Feb 2019 473

O persoană a murit după ce taxiul în care se afla a fost lovit de tren

15 Feb 2019 518

Constanța Acțiune a polițiștiilor de la Transporturi. Taximetrist fără licență, sancționat

09 Feb 2019 822

500 de transportatori vor protesta la Constanţa Regulamentul serviciului de transport în regim de taxi a generat un conflict între Camera Taximetriştilor şi viceprimarul Dumitru Babu (documente)

05 Feb 2019 2290

Constanța Accident rutier la intersecția străzii Theodor Burada cu bulevardul I.C.Brătianu. Un taxi, implicat. Doi șoferi, răniți

26 Jan 2019 3762

Anchetă a Poliției Capitalei după acțiunea de protest a taximetriștilor. Un bulevard a fost blocat

22 Jan 2019 325

Alertă la pompieri. Un taxi a fost mistuit de flăcări. Alte patru mașini avariate

19 Jan 2019 682

Taximetrist, înjunghiat și abandonat. Agresorul este căutat de polițiști

06 Jan 2019 645

Anchetă la Brașov. Un bărbat care luase un taxi şi se deplasa spre centrul oraşului a decedat în autoturism

02 Jan 2019 492

Revista presei locale

02 Jan 2019 510

UPDATE Imagini de la eveniment Accident rutier la intersecția străzilor Baba Novac cu Poporului. Un taxi, implicat (galerie foto+video)

28 Dec 2018 565

Imagini de la eveniment Accident rutier pe bulevardul Lăpuşneanu din Constanţa, zona City Park Mall. Femeie şi copil, loviţi de un taxi (galerie foto+video)

27 Dec 2018 9550

Razie în zona aeroporturilor. Taximetriștii, verificați de polițiști. Ce nereguli au depistat polițiștii

21 Dec 2018 271

Accident rutier în municipiul Constanța. Un autoturism taxi implicat (video)

18 Dec 2018 1635

Sentinţă definitivă în cazul unei companii de taxi din Constanţa ce a fost delapidată de un fost angajat

15 Dec 2018 482