Stiri calde

S-a reunit Comitetului Consultativ al ADI ITI Delta Dunării. Ce teme s-au discutat

Miercuri, 10 octombrie 2018, a avut loc reuniunea Comitetului Consultativ al Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.

Au participat reprezentanți ai autorităților publice, ONG-uri și asociaţii patronale , membri în Comitetul Consultativ. Discuțiile au vizat evoluția Programelor Operaționale care contribuie la realizarea obiectivelor specifice, din cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării.

„Din alocarea de 1,2 miliarde de euro, în prezent, în teritoriul ITI Delta Dunării au fost depuse peste 1500 de proiecte a căror valoare depășește 700 de milioane de euro”, a declarat, în debutul reuniunii, preşedintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

Iată ce spune președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre, despre proiectul strategic Pod peste Dunăre:

În ceea ce priveşte construcţia podului de peste Dunăre - proiect strategic de importanță majoră nu numai pentru județul Tulcea, ci pentru întreaga țară, preşedintele Ilie Petre a spus: „ Suntem la momentul în care pe malul tulcean au început lucrările de descărcare arheologică iar cererea de finanțare va fi depusă în cel mai scurt timp posibil.
Lucrurile se mișcă, se fac pași importanți, într-un efort comun, pentru concretizarea acestei investiții de maximă importanță pentru dezvoltarea județului Tulcea, pentru dezvoltarea regională, un proiect strategic al României”.

Coordonatorul ADI ITI Delta Dunării, Doina Surcel, cere efort comun în implementarea proiectelor.

Coordonatorul ADI ITI Delta Dunării, Doina Surcel, a făcut o expunere a situaţiei la zi pe fiecare program operaţional, context în care a subliniat încă o dată  necesitatea unui efort comun ADI ITI –beneficiar pentru eficienţă în absorbţia fondurilor europene.
 

 Sunt aspecte ce ţin și de rigiditatea aparatului birocratic care îngreunează implementarea proiectelor este adevărat, dar o implicare dedicată va putea conduce la finalizarea scopului comun și anume dezvoltarea integrată a teritoriului.
Este nevoie de implicare susținută din partea beneficiarilor, responsabilitatea fiind exclusiv a acestora”, a afirmat Doina Surcel.

Sursa foto: ADI ITI Delta Dunării 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unic în România Ce au descoperit oamenii ieşiţi la plimbare în Delta Dunării

15 Jan 2019 758

ITI Delta Dunării, conferinţă pe tema "Armonia Om – Natură" - reperul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Deltei (galerie foto)

05 Dec 2018 678

Tulcea. ITI Delta Dunării, cel mai mare proiect de investiţii al României

21 Jun 2018 1705

Ce fonduri europene sunt dedicate îmbunătățirii infrastructurii educaționale din teritoriul Investiției Teritoriale Integrate Delta Dunării

06 Dec 2017 837

agrointel.ro Anunț de la agenția de plăți. Start la bani. Decizie importantă şi pentru ITI Delta Dunării

27 Apr 2017 3110

Se lucrează la o strategie de dezvoltare durabilă pentru Delta Dunării

25 Apr 2016 1704

Silva Sistems Constanţa furizează produse informatice pentru ITI Delta Dunării (document)

01 Feb 2015 1068