Scandal diplomatic între Washington şi Budapesta

André Goodfriend, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Budapesta a declarat pentru Jurnalul postului national de televiziune din Ungaria M1 ca “exista persoane, mai precis persoane publice, membrii ai guvernului, pe care SUA nu le considera potrivite pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii”. Din declaratia insarcinatului cu afaceri nu reiese daca interdictia priveste doar deplasarile private sau si cele oficiale ale membrilor guvernului, scrie hotnews.ro.
 
Scandalul diplomatic a debutat vineri, cand intr-o discutie insarcinatul cu afaceri al SUA a admis, fara sa precizeze numele persoanelor, ca SUA  introdus interdictii de calatorie pentru un numar de pana in 10 persoane functionari guvernamentali, oameni de afaceri apropiati guvernului FIDESZ dar si membrii ai guvernului pentru atingerea adusa intereselor americane, coruptie sau afaceri legate de acest fenomen.
 
Luni, 20 octombrie se va intrunii de urgenta Comisia de Securitate Nationala a Parlamentului Ungariei pentru a dezbate acest grav incident diplomatic.
 
Sursa: hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.