Șeful Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare nu-şi mai vrea funcţia!

 
Constantin Popescu a fost eliberat, la cerere, din funcția de președinte cu rang de secretar de stat al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta.
În vârstă de 65 de ani, acesta fusese numit președinte al CNCAN în august 2012, promovat la acea dată din postul de consilier în cadrul instituției. Surse oficiale au declarat că acesta și-a depus cererea de eliberare din funcție încă din luna iunie, aflându-se la vârsta pensionării.
Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare este în coordonarea Guvernului și reprezintă autoritatea națională în domeniul reglementării, autorizării și controlului activităților nucleare.
Anul trecut, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a pierdut procesul cu fostul președinte Lucian Biro, pe care l-a concediat în urmă cu un an, foarte aproape de pensionare. Instituția trebuie acum să-i plătească despăgubiri de peste 40.000 lei (aproape 10.000 euro) și să îl reîncadreze pe postul pe care îl ocupa atunci când a fost demis. Lucian Biro este fost șef al grupului de experți în siguranță nucleară ai Directorului General al Agenției Internaționale pentru Energia Atomică (AIEA) și secretar adjunct ONU. Biro a fost concediat din cadul CNCAN de cel care deţinea funcţia de președinte al instituţiei în 2013, Constantin Popescu, pe care îl şi acuză de abuz în serviciu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.