Şi tinerii de azi au dreptul la un loc de muncă”

În perioada 1 iulie 2010 - 30 iulie 2011, CEDER Constanţa va derula proiectul „Şi tinerii de azi au dreptul la un loc de muncă". Proiectul se adresează cu prioritate tinerilor ca resursă de bază pentru dezvoltarea comunităţilor rurale. Contactul direct cu tinerii, în special prin intermediul școlilor rurale, a permis identificarea unor probleme. Lipsa unor servicii integrate și specializate de informare, orientare, consiliere, abilitare, facilitare și mediere a integrării profesionale la tinerii șomeri cu vârste între 15-30 ani, care pot aparţine unor minorităţi etnice sau unor categorii sociale defavorizate, precum tinerii cu disabilităţi, tinerii care trăiesc în centre de plasament și care provin din zona metropolitană a judeţului Constanţa (Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Topraisar, Castelu). Cel puţin 30 de tineri șomeri din zona metropolitană a judeţului Constanţa primesc informaţii și formarea necesară pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă necesare la angajare.

Cel puţin 30% dintre tinerii și angajatorii din zona metropolitană a judeţului Constanţa primesc informaţii necesare privind practica inovatoare a teleworking-ului, ca alternativă eficientă de angajare în condiţiile crizei economice, prin intermediul instituţiilor abilitate la nivel local și a produselor proiectului.

Instituţiile abilitate pentru livrarea de servicii pentru angajare(primării locale, AJOFM, Direcţia de Muncă, ONG-urile, Inspectoratul Şcolar Judeţean responsabil de formarea și orientarea profesională a tinerilor care urmează licee/școli profesionale precum și universităţile din judeţ) dispun de un serviciu integrat de comunicare, informare, formare, consiliere, abilitare, mediere și facilitare între angajatori și tinerii șomeri pentru angajarea acestora la nivel local.

Una dintre activităţile desfăşurate în cadrul proiectului va fi elaborarea ghidului „Teleworking-ul, de la teorie la practică", în format electronic pentru postarea pe website şi în format A5 pentru diseminarea lui în rândul angajatorilor, primăriilor locale, instituţiilor abilitate în vederea diseminării lor în rândul tinerilor din mediul rural care nu dispun de canale de comunicare electronică. Vor fi realizate 200 astfel de ghiduri.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune pentru pensionari! Este vorba despre drumurile la Casele de Pensii

06 May 2024 148

CSAT ar putea fi obligat să impună zonă de protecție pentru obiective militare

06 May 2024 158

Proiect Pașapoartele simple temporare nu vor mai fi eliberate la fel de ușor!

06 May 2024 252

ADR Sud-Est contrazice municipalitatea Finanțarea proiectului de mobilitate nu a fost în condiționată de tranformarea bulevardului Ferdinand din Constanța în arteră cu sens unic! (DOCUMENTE)

03 May 2024 2036

În județul Constanța Sportiva Ana Andreea Beatrice va deveni cetățean de onoare al Mangaliei

03 May 2024 402

Arsene Olivia Ruxandra s-a retras din calitatea de asociat al Planara Building Works SRL! Arsene Alexandru Felix, unicul asociat

02 May 2024 375

Proiect de lege Părinții singuri nu vor mai fi obligați la ture de noapte, ci numai dacă își doresc

01 May 2024 528

Muzeul Național de Istorie a României Încheierea expoziției „Dacia. L'ultima frontiera della romanità", desfășurată la Roma. Concluzii

01 May 2024 353

Cumpărări directe DSVSA Constanța reabilitează două imobile. Anvan Proiectare SRL se va ocupa de proiectare și verificarea tehnică a proiectului (DOCUMENT)

01 May 2024 344

Investiție de aproximativ 1,5 milioane de euro Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vrea să cumpere servicii pentru organizarea a două festivaluri (DOCUMENT)

01 May 2024 451

Guvernul Românieiactele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 30 aprilie 2024

01 May 2024 283

Reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani

30 Apr 2024 575

Proiect Atractiv SRL şi Unique Absolut SRL, absorbite de societatea Security Prevention SRL, controlată de fostul consilier local din Constanța Vasile Roșu

30 Apr 2024 333

Rianna Chiru și Ana Biciușcă, eleve la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, reprezentantele României în cadrul unui proiect Erasmus (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 449

Grup Petrol Marin, aduc la cunoştinţă că la data de 10.05 ora 08, vor începe lucrările de construcţii autorizate pentru str. BD. Mamaia Nord nr. 145

29 Apr 2024 316