Sinaxar 14 februarie 2016 Pomenim unul din sfinții tămăduitori. Ce boli se spunea că vindeca numai prin rugăciuni



 
Cuviosul Auxentiu a fost nobil la curtea împăratului bizantin Teodosie cel Mic. Acesta îmbracă haina monahală şi părăseşte Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, lângă Calcedon, care mai târziu avea să se numească Muntele lui Auxentiu.
 
Dorinţa să, era de a rămâne ascuns de ochii oamenilor, pentru a se linişti prin rugăciune şi nevoinţă, însă, nişte păstori, l-au descoperit, mărturisind şi locuitorilor din satele învecinate, despre viaţa sfântă a cuviosului. Astfel, oamenii au început să-l caute, aducând bolnavi cuviosului pentru a-i vindeca.
Dumnezeu a tămăduit prin rugăciunile Sfântului Auxentiu mulţi orbi, leproşi, ologi şi demonizaţi. Că nu cumva oamenii să-i atribuie minunile pe care le lucra Dumnezeu prin el, sfântul proceda în modul următor: fie le cerea tuturor celor prezenţi să se roage lui Dumnezeu împreună cu el pentru bolnav; fie mai întâi întărea credinţă în cei prezenţi, arătându-le că Dumenezeu le va face lor după credinţă lor; fie, se ruga deasupra bolnavului rostind cuvintele "Te vindecă pe ţine Domnul şi Dumnezeul nostru lisus Hristos".
Sfântul Auxentiu a fost unul din Părinţii celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451. S-a mutat la Domnul în anul 470.
Tot în această zi facem pomenirea:
- Cuviosului Maron;
- Cuviosului Avraam;
- Sfântului Filimon;
- Cuviosului Gheorghe

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.