Sinucidere la penitenciar. Deținutul condamnat pentru viol, care nu s-a întors în termenul stabilit din învoire, s-a sinucis

Deținutul de la Penitenciarul Botoşani, care a fost dat în urmărire după ce nu s-a întors la închisoare după perioada de învoire, s-a spânzurat în camera de deţinere, trupul său fiind găsit de personalul de serviciu, informează RomaniaTV.net.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani, miercuri, în jurul orei 23.30, personalul de supraveghere aflat în serviciu a descoperit la o cameră de deţinere un deţinut care s-a sinucis prin spânzurare. Este vorba de bărbatul care în urmă cu două zile a fost dat în urmărire după ce nu s-a mai întors din permisie.

Acesta se afla în carantină şi era singur în celulă. Deţinutul şi-a improvizat un ştreang dintr-o eşarfă pe care o avea printre haine, l-a agăţat de o gratie la aproximativ doi metri înălţime. 

"În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a fost anunţată familia persoanei condamnate", au precizat reprezentanţii Penitenciarului Botoşani.


Bărbatul în vârstă de 42 de ani era condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol şi a primit luni permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, însă nu a revenit la unitatea de deținere la ora stabilită, respectiv ora 14.00. În acest context, în conformitate cu prevederile legale, administrația unității penitenciare a informat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și a declanșat acțiunea de căutare a deținutului cu echipe formate din personalul unității, cu sprijinul organelor de poliție, în vederea capturării acestuia și aducerii la unitatea de detenție.

A doua zi acesta a fost capturat în jurul orelor 10.00, în localitatea Ripiceni, de către echipele de căutare formate din angajați ai unității de deținere și polițiști din cadrul IPJ Botoșani, urmând a fi adus la unitatea de deținere. În legătură cu fapta săvârşită a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani. De asemenea, pentru persoana condamnată s-a declanşat procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, urmau a se dispune măsurile legale.

Dumitru Daniel Grosu este originar din comuna Ripiceni şi a fost arestat la începutul lui noiembrie 2009, după ce ar fi violat o în vârstă de 13 ani. Acuzat de viol în formă agravantă, el a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 445

Imaginile tragediei de la Conacu, județul Constanța Un bărbat de doar 44 de ani, găsit spânzurat în anexa unei case cuprinse de flăcări (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2320

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etaj în zona Casei de Cultură. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1317

Tragedie în București! A murit un medic ATI de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof.Dr. C.C. Iliescu'

12 Apr 2024 1749

Știri Constanța azi Intervenție de urgență în zona plajei Reyna! Persoană în pericol de înec (FOTO+VIDEO)

19 Jan 2024 2054

Intervenție de urgență pe strada Primăverii din Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1233

Un bărbat a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul 8 al unui hotel din Slatina, județul Olt

17 Jan 2024 749

Povestea uimitoare a patru polițiști. Cum au convins un bărbat să renunțe la gândurile sinucigașe

04 Jan 2024 835

Femeia care, în încercarea de a se sinucide, a ucis o altă femeie care trecea pe trotuar, reținută pentru omor

14 Dec 2023 1006

Tragedie în județul Hunedoara! Două fete de 15 ani au murit! Minorele s-ar fi aruncat împreună de la înălțime

09 Dec 2023 1939

Un tânăr din Constanța a murit după ce s-ar fi aruncat de la etajul al patrulea al unui bloc din Buzău

07 Dec 2023 1568

Tragedie în județul Botoșani! Un polițist s-a sinucis pe mormântul fetiței sale decedate la vârsta de un an

30 Nov 2023 1677

Viață salvată în ultimul moment de polițiștii din Bistrița!

06 Nov 2023 894

În Ilfov Salvată de la sinucidere, în ultimul moment

05 Nov 2023 1120

Intervenție în Olt Un bărbat amenință că se sinucide! Totul pe fondul unor discuții contradictorii cu un membru al familiei

26 Oct 2023 847