UPDATE. Suspecţii cer ca fraţii Kouachi să fie lăsaţi să plece Clienţii unui magazin evreiesc din Paris, printre care femei şi copii, luaţi ostatici. Doi morţi!

Încă o luare de ostatici in Franta, intr-un magazin evreiesc la marginea Parisului. Suspectul este ucigasul de ieri al politistei in zona Montrouge (Paris), anunta radioul RTL. "S-a intamplat in jurul orei 14.15 (ora Bucuresti - n.red.), am auzit focuri de arma, suspectul este inchis in magazin", a declarat un martor pentru RTL. Reamintim ca ucigasul politistei de ieri a avut legaturi cu fratii Kouachi, suspectii principali in atentatul de la Charlie Hebdo, facand parte toti trei dintr-un grup jihadist. O persoana a fost ranita in schimbul de focuri, anunta Reuters, care citeaza surse din politie. Politia a blocat total Porte de Vincennes. Sursa: Sursa: hotnews

Realitatea TV: Se pare că ostaticii sunt clienţii din magazin, printre care femei şi copii.

UPDATE 15.12: Surse Franţa - Atacatorul are două automate Kalaşnikov şi se pare că a rănit câteva persoane.

UPDATE 15.22: AFP - Sunt doi morţi în luarea de ostatici. Presa franceză scriecă atacatorul frecventa aceeaşi mochee cu cei doi terorişti.

UPDATE 15.27: Le Figaro - Încercuit de forţele de ordine, atacatorul a strigat: "Ştiţi prea bine cine sunt!".

UPDATE, ora 15.45: Mediafax - Parchetul antiterorist va demara o anchetă în acest caz, iar preşedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve să se deplaseze la locul atacului.

Traficul a fost parţial întrerupt pe linia 3 a tramvaiului parizian, în zona Porte de Vincennes, "ca măsură de securitate", în contextul schimbului de focuri care a izbucnit în acest cartier, a anunţat RATP pe Twitter.

UPDATE, ora 15.55
Poliția franceză a dat publicității fotogafiile suspecților de la Montrouge, unde a fost ucisă polițista:  Amedy Coulibaly (32 de ani) și Hayat Boumeddiene (26 de ani)
â
UPDATE, ora 16.30


Mediafax: Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr.

Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magazin parizian atacat de jihadişti, redeschis

15 Mar 2015 1841

Amedy Coulibaly, înmormântat în regiunea pariziană Thiais

23 Jan 2015 1927

Benjamin Netanyahu s-a recules, la Paris, în fața magazinului unde patru evrei au fost uciși

12 Jan 2015 1497

S-a aflat după moartea teroristului Amed Coulibaly revendică unul dintre atentate în numele Statului Islamic (video)

11 Jan 2015 2422

Şoc şi teroare la Paris O tânără de 26 de ani hăituieşte întreaga lume

10 Jan 2015 2505