Stiripesurse.ro Mii de minori, vânaţi de Fisc

Decizie incredibilă a finanţelor publice. În Curtea de Argeș au ajuns să fie impozitate alocațiile copiilor, cu sume care ar reprezenta contribuţii de asigurări de sănătate aferente anului 2012. Mii de copii au primit acasă, pe numele lor, înștiințările. Părinții ar trebui acum să returneze aproape toată alocația, 39 de lei din cei 42 de lei, se arată pe stiripesurse.ro.

Astfel, peste 10.000 de minori din Curtea de Argeș au fost anunțați că au datorii la stat. Reprezentanții finanțelor publice dau vina pe un program de calculator, care i-ar fi identificat pe copii ca debitori. Statul a cheltuit şi bani pentru a trimite înştiinţările eronate. Cheltuielile pentru transmiterea unui plic costă în jur de 3-4 lei, bani suportați de la bugetul de stat.

O situaţie la fel de ciudată s-a înregistrat în judeţul Alba. Zeci de persoane s-au prezentat marţi, 6 ianuarie 2015, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Alba pentru a solicita explicaţii în legătură cu somaţii de plată primite acasă pe numele unor copii minori, potrivit Adevarul.ro.
Finanţele solicită plata sumei de 468 de lei, care ar reprezenta contribuţii de asigurări de sănătate aferente anului 2012, care nu ar fi fost achitate.
Reprezentanţi ai AFP Alba au precizat că persoanele nemulţumite au posibilitatea de formula contestaţie, instituţia urmând să analizeze şi să corecteze eventualele erori. Potrivit acestora, somaţiile de plată au fost transmise pentru persoane care apar în bazele de date ca având venituri în anul 2012, pentru care nu s-a plătit asigurări de sănătate. Articolul integral poate fi citit pe stiripesurse.ro.

Sursa: stiripesurse.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.