LIVE TEXTBarna a ales să își lanseze candidatura la Constanța, județul unde USR Plus a câștigat europarlamentarele (galerie foto)


În câteva momente, va începe conferința de presă dinaintea mitingulului de lansare a candidaturii de la Constanța, la care vor participa Dan Barna, președintele USR și Dacian Cioloș, președintele USR PLUS.

Evenimentul va avea loc la hotelul Ibis, în sala Decebal din Constanța.

UPDATE1 ORA 16:28: Conferința a început. Prezentarea celor doi, Dan Barna și Dacian Cioloș, o face Stelian Ion, deputat USR de Constanța.
Dan Barna viitorul președinte al României și Dacian Cioloș, viitorul premier, spune Stelian Ion.
El afirmă că nu întâmplător seria mitingurile electorale încep la Constanta, aici unde a existat Republica mazare.
La Constanța, USR plus au reușit la europarlamentare cel mai bun rezultat din județ și oraș.
Aici lucrurile se schimbă, mai spune Stelian Ion, care afirmă că la alegerile locale de anul viitor vor avea cei mai buni candidați iar lucrurile se vor schimba.
Dar pentru ca lucrurile să se schimbe, e nevoie de un președinte și un premier USR PLUS, mai spune Stelian Ion.

UPDATE2 ORA 16:35: Perioada baronatului, perioada medievală a luat sfârșit. Vom face parte din viitorul guvern cu o majoritate politică care va schimba România.
Campania noastră se bazează pe competență, onestitate și integritate.
Constanța ne-a dat la europarlamentare tonul, ca s-a saturat de leguminoase și asta e foarte important pentru noi.

Dan Barna : Astăzi, nu întâmplător realizăm primul miting din campania pentru prezidențiale.
Pentru că aici am câștigat județul, municipiul la alegerile europarlamentare.


Recunoscând merite constănțenilor și colegilor noștri, care au făcut aici un grup foarte puternic, am venit la dumnevoastră.
Vedem ca după trei ani de guvernare dezastruoasă, guvernarea se destructurează
 

 

M-am întâlnit cu foarte mulți cetățeni din diaspora. Dacă statul le-ar asigura o școală bună pentru copii și un spital curat, o reformă a administrației...Și implicarea în politica a oamenilor noi.


Ne bucurăm de încrederea și speranța românilor.
Suntem în campania de strângere a 200 de mii de semnături în toată țara.
Vreau însănătoșirea României, acesta este mesajul candidaturii mele la prezidențiale, spune Dan Barna.
Vrem să câștigăm prezidențialele,  primăria capitalei și primăriile marilor orașe,
și să redăm încrederea românilor.
Dan Barna le transmite constănțenilor că îi așteaptă la mitingul din piață Ovidiu de la ora 18.00.


UPDATE3 ORA 16:42:Barna spune că vrea să fie un președinte activ, implicat, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.
El propune românilor o alternativă de viitor, și crede că va intra în turul al doilea împreună cu Klaus Johannis.
Și foarte puțin probabil un tur doi între Dan Barna și Viorica Dăncilă.

UPDATE4 ORA 16:50:  Barna vorbește despre contractele pe care le-a avut cu statul, spunând că au fost contracte pe bune,
pentru care a muncit.
Acesta mai afirmă că nu se consideră un candidat vulnerabil.

A recunoscut că a avut contracte inclusiv cu prefectura Constanța, dar nu vede nicio problema în activitatea lui economică desfășurată până a intra în politică.

În plan extern, Barna va susține parteneriatul cu SUA și parteneriatul cu UE.

UPDATE5 ORA 16:57: Despre congres USR, Barna spune că în USR e democrație, iar la Congres fiecare va vota cu unul dintre cei patru candidați. Sunt patru candidati la congresul USR din septembrie. Barna spune că el va merge mai departe în cursa pentru prezidențiale, chiar dacă, ipotetic ar putea pierde alegerile pentru funcția de președinte al USR la nivel național.

UPDATE6 ORA 17:15: Barna spune ca intenționează să declanșeze modificarea Constituției, dacă va fi președinte, astfel că președintele să aibă pârghii dacă ar fi demis la referendum. Președintele trebuie sa aibă pârghii să dizolve parlamentul și să declanșeze alegeri anticipate.

Și o întrebare legată de Constanța. Întrebat fiind despre Stelian Ion, posibil candidat la primăria Constanța, Barna spune că îl va susține dacă va dori să candideze la Constanța, cu șanse să devină primarul Constanței, sau dacă va dori să rămână în administrația centrală.

UPDATE7 ORA 18:07:  Mitingul din piața Ovidiu a început. Prezente la eveniment sunt aproximativ 200 de persoane.

UPDATE8 ORA 18:18: La eveniment a început să cânte formația de muzică rock, ”Omul cu Șobolani (OCS)”.

UPDATE9 ORA 18:28: 
Evenimentul este prezentat de actorul Mihai Călin.
În acest moment, Barna vorbește cu cetățenii din piață.

UPDATE10 ORA 18:29: Urcă pe scenă parlamentarii și europarlamentarii USR-plus.

UPDATE11 ORA 18:35: Acum a luat cuvântul Lucian Muflic, președinte PLUS Constanța.

UPDATE12 ORA 18:39: Remus Negoi, președintele USC Constanța, a urcat pe scenă lângă președintele USR-plus Constanța.

UPDATE13 ORA 18:49: Stelian Ion: ”Barna va fi președintele României, Cioloș premier și USR plus va conduce România.”

UPDATE14 ora 18:50: Stelian le spune celor prezenti să pășească cu grija pe dalele din piață să nu le ciobească și să se supere primarul Constanței, Decebal Făgădău.
Acesta i-a cerut amical directorului muzeului de istorie, Sorin Colesniuc, care este la balconul muzeului, să susțină USR Plus dacă vrea ca edificiul român cu mozaic și muzeul să fie reabilitate.
Mesajul lui Stelian Ion: ”Haideți sa trimite-mi PSD la lada istoriei. Mulți dintre noi avem copii mici, nu pentru noi am intrat în politică, nu să ne îmbogățim, ci pentru ca  ei, copiii noștri să rămâna în România".
Vrem grădinițe, spitale, vrem sa trăim în România, și la bătrânețe, copiii noștri să primească pensii decente. Astăzi PSD le fură viitorul.

UPDATE15 ORA 18:56: ​Barna este garanția că acești copii vor rămâne în România, iar cei plecați afara se vor întoarce la finalul primilor patru ani de guvernare USR plus, mai spune Stelian Ion.

UPDATE17 ORA 19:15: Dacian Cioloș: ”Dan Barna este expresia reînnoirii societății de astăzi, proiectul pe care noi îl purtăm și la nivel european.”

UPDATE18 ORA 19:41: Dan Barna a urcat pe scenă pentru a lua cuvântul.

A zis că va fi un presedinte full-time, care nu dispare și nu tace când ia decizii, având voința să se bată pentru lucrurile care sunt importante pentru societate.
În ultimii trei ani a luptat pentru independența justiției și abuzurilor guvernării PSD- ALDE.
A mai afimat că este un om nou în politică și are alte modele și altă mentalitate decât politiecinii români din ultimii 30 de ani.

El e garanția lucrurilor pentru care tânara generație a intrat în politică, iar lucurile pot deveni realitate: independența justiției, transparența în cheltuirea banilor, reforma administrativă, finalizarea autostrăzilor, aplicarea proiectelor fără penali în funcții publice, spitale curate și școli mai bune.
O dată ales președinte, alianța USR-plus va avea șansele reale să formeze viitorul guvern care va fi condus de Dacian Cioloș.


Dacian Cioloș a mai afirmat că vor câștiga guvernarea pentru a înnoi România, nu de dragul puterii. Ca va fi o guvernare care să se sincronizeze cu UE, care va avea politici publice, care ne apropie de valorile europene și că USR- plus va clădi un stat în care nimeni să nu fie deasupra legii.


Barna a transmis mesajele de campanie constănțenilor prezenți la miting, și totul s-a încheiat cu OCS, concert partea a doua.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.