Stiri calde

Tudorel Toader " Mesajul meu este de încredere şi stabilitate"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri, după ce a avut o discuţie cu membrii Secţiei pentru procurori a CSM în legătură cu ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei, că doreşte să transmită un mesaj de stabilitate procurorilor, scrie Agerpres.ro.

Procurorii din Secţia specializată a CSM sunt oameni cu experienţă, care ştiu să interpreteze şi să aplice legea în mod corect. Până la urmă, nu am venit să-i lămuresc eu, am venit şi am avut o discuţie foarte bună. (...) Legea este lege şi trebuie respectată de toată lumea. Ştiţi deosebirile dintre o lege civilă şi o lege penală. (...) Ştim că, în momentul acesta, avem în sistemul judiciar aproximativ 2.700 de procurori în schemă, 2.500 efectiv. Ştim că putem să-i împărţim pe procurori în patru mari categorii. Unii care sunt detaşaţi din cadrul Ministerului Public la alte autorităţi şi acolo sunt puţini, cam 23, şi care urmează regimul legal al detaşărilor. Avem a doua categorie - procurorii care sunt delegaţi din cadrul Ministerului Public de la o unitate la alta şi respectă regimul delegărilor. Avem o altă categorie, cea mai numeroasă, probabil, care sunt numiţi pe bază de concurs, altă categorie care sunt numiţi pe bază de interviu, cu deosebirile respective. Eu vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate, evident în condiţiile legii. (...) Am încredere că Secţia de procurori va da interpretarea corectă către sistem. Mesajul meu este de încredere şi stabilitate", a afirmat Toader, la sediul CSM.


Secţia pentru procurori a CSM a luat în discuţie, miercuri, o notă a Direcţiei resurse umane şi organizare privind situaţia delegărilor la Ministerul Public.

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori s-au aflat şi solicitările Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism privind interpretarea articolului VII din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 92/2018.

Articolul prevede că "procurorii care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţei de urgenţă, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

Noile reglementări din ordonanţa de urgenţă impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Robert Turcescu le ia apărarea jurnaliștilor în scandalul retragerilor acreditărilor de către Tudorel Toader

22 Mar 2019 815

Ce a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader,despre o eventuală remaniere din funcție

14 Mar 2019 311

Va fi sau nu remaniat ministrul Justiției, Tudorel Toader? Ce adeclarat premierul Viorica Dăncilă

11 Mar 2019 441

Liviu Dragnea despre Tudorel Toader "Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem”

09 Mar 2019 518

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 7 a fost publicată în Monitorul Oficial

08 Mar 2019 1980

Liviu Dragnea ”În legătură cu ministrul Tudorel Toader, există o stare de nemulţumire în rândul parlamentarilor şi nu numai care trebuie lămurită”

06 Mar 2019 338

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, raport la doi ani de mandat ”Am încercat ca prin activitatea desfășurată să pun, să punem în centrul activității cetățeanul”

04 Mar 2019 413

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizări despre selecţia unui nou procuror general

01 Mar 2019 521

Ministrul Justiției a decis abrogarea articolului 54 din OUG 7. Protestele continuă

26 Feb 2019 681

Şefa Instanţei supreme Ordonanţa 7 nu are „efecte catastrofale", însă este „picătura care a umplut paharul"

25 Feb 2019 301

Ministrul Justiției s-a întâlnit cu magistrații. S-a decis abrogarea articolul 54 din OUG 7. Ce prevede acesta

25 Feb 2019 589

Viorica Dăncilă "Nu vom renunța la ordonanța pe justiție"

25 Feb 2019 615

Întâlnire între premierul Dăncilă, Tudorel Toader și magistrați. Care sunt temele de discuţie

25 Feb 2019 486

Procurorii din Iași vor organiza un protest în stradă pe 25 februarie. Totodată vor suspenda activitatea timp de 5 zile

22 Feb 2019 523

USR îi solicită Avocatului Poporului să conteste OUG-ul pe justiţie la CCR

22 Feb 2019 503