Traian Băsescu atac la Victor Ponta Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri făcută de Ioana Băsescu şi procurorul Papici

Preşedintele României a susţiut declaraţii de presă la Palatul Cotroceni în care a răspuns acuzaţiilor legate de modul în care fiica sa, Ioana, a cumpărat teren agricol în judeţul Călăraşi şi de posibila implicare a procurorului Lucian Papici în această chestiune.
Traian Băsescu a afirmat că anunţul făcut de Victor Ponta legat de înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în ceea ce priveşte achiziţia terenului agricol arată faptul că prim-ministrul încearcă să ascundă dificultăţile Guvernului şi protestele din stradă printr-o nouă minciună. "El e doctor plagiator şi rămâne un mare mincinos, înţelege să conducă Guvernul prin minciună. Când are în stradă studenţi, profesori, probleme cu bugetul şi la o zi după ce proiectul Roşia Montană a fost respins, el încearcă să acopere prin minciună realităţile vieţii de zi cu zi", a declarat Băsescu.
Preşedintele a precizat că procurorii DNA nu a anchetează modul în care Ioana Băsescu a cumpărat terenul, ci o cu totul altă chestiune decât achiziţia făcută de fiica preşedintelui. În plus, preşedintele a negat că procurorul Lucian Papici s-a ocupat personal de acest caz. "Am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, dar nu el personal, pentru că el era procuror şef, după o reclamaţie din 2012. Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri a Ioanei Băsescu şi ancheta procurorului Papici (...) Nu are nici o legătură activitatea DNA din Călăraşi cu achiziţia de terenuri. Plagiatorul nu se opreşte la minciună, deşi ştia că este o anchetă în derulare şi chiar plagiatorul, ca prim-ministru, a primit o petiţie de la reclamant", a spus şeful statului.
Acesta a precizat că nu l-a cunoscut personal pe procurorul Papici. "Nu l-am cunoscut niciodată pe procurorul Papici. Doar azi l-am sunat şi i-am cerut scuze că din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal", a spus preşedintele. El a spus că toate aspectele tranzacţiei au fost legale. "În achiziţia terenului, fiica mea nu a utilizat nici un leu cash. Plata s-a făcut prin bancă. Totul este transparent şi conform legii (...) Orice verificare a instituţiilor financiare poate arăta că a avut bani în cont şi i-a obţinut pe căi legale", a afirmat Băsescu, acesta arătând că pe lângă suma de 280.000 de euro, banii necesari tranzacţiei au fost obţinuţi prin credit bancar.
Cu această ocazie, preşedintele a replicat afirmaţiei lui Ponta potrivit căruia un ziarist sau o altă persoană nu ar fi putut obţine un asemenea credit. "Îl mai văd pe Ponta că spune ca mine: 'Dv. nu aţi fi putut lua un asemenea credit.' Asta ar trebui să-i dea de gândit. Dacă un notar de-abia a reuşit să ia credit, cum le va spune românilor Ponta românilor 'Cumpăraţi terenuri agricole' când de la 1 ianuarie 2014 străinii vor putea să cumpere terenuri în România şi să aibă finanţare mult mai uşor din ţările de origine? În locul lui Ponta m-aş fi gândit cum să-i ajut pe români să cumpere terenuri agricole", a replicat preşedintele ţării.




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traian Băsescu, întrebat pe Facebook despre reţinerea „finului", Prinţul Paul

13 Dec 2015 1733

DNA a preluat dosarul în care este cercetat ginerele lui Traian Băsescu

18 Mar 2015 1730

Parchetul General a sesizat CSM în legătură cu afirmaţiile lui Traian Băsescu la cazul "Nana"

07 Mar 2015 1686

Termen în dosarul "Moşia Brătienilor"Ginerele lui Traian Băsescu s-a prezentat la instanţă

22 Jan 2015 1836

Radu Mazăre cere socoteală procurorilor și solicită suspendarea lui Kovesi „Banii țiganilor unde sunt?”

01 Jul 2014 2412

Ginerele lui Traian Băsescu, urmărit penal

23 Jun 2014 1867