Stiri calde

Trupul neînsufleţit al marinarului român Eduard Curduman va ajunge acasă

Ministerul Afacerilor Externe informează că nava petrolier Araevo, la bordul căreia se află trupul neînsufleţit al cetăţeanului român, decedat în urma atacului cu o rachetă în Libia, la data de 4 ianuarie 2015, a sosit în portul Pireu, Republica Elenă, astăzi, 7 ianuarie 2015, în cursul serii.

Echipa consulară a Ambasadei României la Atena a urcat, de îndată, la bordul navei pentru a-l întâmpina pe tatăl defunctului, se arată într-un comunicat MAE transmis astăzi redacţiei.

“În urma demersurilor iniţiate de misiunea diplomatică română, firma de pompe funebre angajată de armatorul navei va prelua trupul neînsuflețit al cetățeanului roman decedat, în vederea transportării la institutul de medicină legală din orașul Pireu, după finalizarea procedurilor la bord. Tatăl victimei este asistat în permanenţă de către membrii echipei consulare din cadrul misiunii diplomatice române. Se urmărește cu prioritate îndeplinirea cât mai rapidă a procedurilor legale privind repatrierea trupului neînsufleţit, misiunea diplomatică română solicitând sprijinul autorităților elene în acest sens.”, mai se arată în documentul citat.

În prezent, procedurile legale sunt în curs, urmând ca după finalizarea acestora să se realizeze repatrierea. În acest scop, au fost organizate în avans procedurile de transport în România al trupului neînsuflețit.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SUA condamnă incidentul din Libia în care şi-a pierdut viaţa marinarul român Eduard Curduman

07 Jan 2015 795

Eduard Curduman şi-a pierdut viaţa MAE cere clarificarea circumstanţelor în care a avut loc atacul armat asupra petrolierului Araevo

06 Jan 2015 826

Eduard Curduman, marinarul mort în portul libian Derna, plâns la Galaţi „Era primul lui voiaj, doar ce începuse, mititelul!”

06 Jan 2015 1277

Revista presei locale

06 Jan 2015 1189