Stiri calde

UPDATE 1. Pescador scufundat în Marea Adriatică Marinarul român decedat în Italia a fost scos viu din apă, dar a murit din cauza hipotermiei

Un român a murit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi după scufundarea unui pescador, azi, în Marea Adriatică, în largul coastelor Italiei, informează ziarul La Repubblica, potrivit gandul.info.
 
Pescadorul italian Sparviero - cu lungimea de 16 metri şi gabaritul de 16 tone - s-a scufundat joi în Marea Adriatică, în largul portului Civitanova Marche, în partea de centru-est a Italiei).
 
Doi marinari - un român şi un italian - au fost găsiţi morţi în urma naufragiului. Este vorba de românul Viorel George T., în vârstă de 19 ani, şi de italianul Michele F., în vârstă de 25 de ani.
 
Alţi doi marinari români - Costel M. , în vârstă de 35 de ani, şi Vasile S. (39 de ani) - sunt dispăruţi în urma accidentului.
 
Doi marinari italieni - Leonardo C. (23 de ani) şi Leo A. (37 de ani) - au fost salvaţi.
 
Pescadorul s-a scufundat la două mile marine (patru kilometri) în largul portului Civitanova Marche, în Marea Adriatică. Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, nava s-a scufundat probabil din cauza poziţionării inadecvate a încărcăturii, pe fondul unei mări agitate.

UPDATE 1, ora 18.34

Inspectorul ITF România, Adrian Mihălcioiu a declarat că accidentul a fost unul banal, chiar stupid, din cauză că, din lipsă de experiență, marinarii au încărcat greșit pescadorul, cu midii, iar nava s-a înclinat, pe fondul valurilor mari provocate de furtună, potrivit Radio Constanța. Un alt detaliu important oferit de Adrian Mihălcioiu este faptul că atât românul, cât și italianul care au decedat au fost scoși cu semne vitale din apele mării, însă se aflau în șoc hipoetermic avansat și nu au mai putut fi resuscitați. Decesele lor au fost declarate, oficial, de medicii de la ambulanța italiană, relatează Radio Constanța.
 
Sursă: gandul.info
Sursă foto: navenavigatori.wordpress.com
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trupul ultimului marinar român dispărut după naufragiul din Marea Adriatică a fost găsit

13 Apr 2015 1608

Tragedie pe mare Unul dintre românii dispăruţi în Adriatica a fost găsit mort

10 Apr 2015 1670