Un polițist a fost arestat și alți doi puși sub control judiciar

În 7 iulie, lucrători de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Direcția Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti și Județul Ilfov (D.A.M.B.J.I.), sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au efectuat o percheziție domiciliară la sediul Postului de Poliție Balotești, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii mai multor fapte de corupție sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție de către doi lucrători din cadrul acestei structuri, precum și de către un lucrător al Poliției Orașului Otopeni.
 
Astăzi, cei trei poliţişti (doi din cadrul Postului de Poliţie Baloteşti şi unul din cadrul Poliţiei oraş Otopeni), reţinuţi aseară de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru cercetări privind fapte de corupţie au fost prezentaţi astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru unul dintre ei (Postul de Poliţie Baloteşti) fiind dispusă măsură arestării preventive pe 30 de zile, iar pentru ceilalţi doi, măsură cercetării sub control judiciar.
 
În cauza, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov au fost delegaţi de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov să efectueze acte de procedura penală în vederea întocmirii probatoriului, între care şi percheziţia efectuată ieri la sediul Postului de Poliţie Baloteşti.
 
Potrivit procurorilor, în perioada 2015 – mai 2016, cei trei agenți de poliție ar fi fost implicați în săvârșirea mai multor infracțiuni pentru care, la data de 07.07.2016, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, respectiv luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.

În sarcina celor doi polițiști din cadrul Postului de Poliție Balotești s-a reținut faptul că au primit o sumă de bani pentru a efectua acte contrare atribuțiilor profesionale și au realizat activități cu încălcarea legii în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu prilejul opririi în trafic pentru control a unui conducător auto și efectuării unor verificări la o societate comercială. De asemenea, unul dintre cei doi lucrători ai Postului de Poliție Balotești, împreună cu colegul său de la Poliția Orașului Otopeni ar fi simulat efectuarea unor activități de cercetare penală fără a înregistra dosar penal, cu scopul de a recupera suma de 700 lei care a fost sustrasă unei persoane.

Față de cei doi inculpați din cadrul Postului de Poliție Balotești s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar cu privire la al treilea inculpat s-a dispus măsura cercetării în continuare sub control judiciar.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. și al Departamentului de Informații şi Protecție Internă (DIPI).
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Doi tineri, arestați preventiv pentru înșelăciune și șantaj - au câștigat 40.000 de dolari

26 Apr 2024 486

Cei 23 de poliţişti de frontieră de la Calafat arestați pentru fapte de corupție, eliberați din arest și plasați sub control judiciar

04 Dec 2023 821

23 de poliţişti din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat, reținuți pentru fapte de corupție

23 Nov 2023 805

Poliția Română Arestați pentru trafic de droguri de risc și mare risc (FOTO)

04 Nov 2023 983

Polițiști suspectați că primeau șpagă de la șoferii opriți în trafic! Trei agenți, reținuți pentru luare de mită

11 Oct 2023 897

Minori arestați preventiv pentru 30 de zile! Au tâlhărit un adolescent în plină stradă, la Constanța!

22 Apr 2023 1469

Fetiţă ucisă prin înfometare de proprii părinţi. Trupul copilei, ţinut într-o ladă frigorifică

27 Nov 2016 4377

Poliţişti falşi, arestaţi Jefuiau copii pe stradă în miezul zilei

04 Sep 2015 1924

Poliţiştii acuzaţi că au violat o fată, fugită dintr-un centru de plasament, au primit mandate de arestare

08 Aug 2015 1843

Opt poliţişti, arestați pentru că au încercat să mușamalizeze un accident rutier

01 Aug 2015 2088

Aproape 40 de polițiști și vameși suspectați de corupție, arestați

15 Jun 2015 1810

Trei poliţişti de la Transporturi Maritime Constanţa, arestaţi la domiciliu

09 Jun 2015 2020

Polițiști arestați pentru luare de mită

19 May 2015 1945

Cinci polițiști, arestați la cererea Parchetului General al României

14 May 2015 1797

Luare de mită Trei polițiști din Constanța au fost arestați preventiv

25 Apr 2015 2627