Un primar din județul Argeș, sub control judiciar

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Dănuț Trandafir Stroe, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, potrivit unui comunicat al biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: în zilele de 24 şi 29 iunie 2016, prin intermediul unei persoane, inculpatul Dănuţ Trandafir Stroe, în calitate de primar al comunei Bradu din judeţul Argeş, i-a remis unui consilier local suma de 6.000 lei (în două tranşe egale în fiecare din aceste zile), pentru ca, în cadrul şedinţei Consiliului Local, acesta din urmă să voteze pentru funcţia de viceprimar al comunei Bradu în favoarea persoanei propuse de către inculpat și formaţiunea politică din care acesta făcea parte.
Procurorii au solicitat instanței de judecată confiscarea sumei ce a constituit obiectul infracțiunii de dare de mită, sumă ce a fost indisponibilizată de către organele de urmărire penală.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Argeş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, iar suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către IGPR - Direcția Operațiuni Speciale. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.

În comunicat se precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Un primar solidar cu Forțele Navale. Vasile Berariu, Boroaia, Omul Anului

29 Apr 2024 547

Corina Antonela Cristian, candidatul AUR la Primăria Bărăganu, obligată de instanță să-i achite Magdalenei Neague, actualul primar, 3.000 de lei

29 Apr 2024 469

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 440

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 957

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1197

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 668

Candidatura i-a fost respinsă de Biroul Electoral Fostul primar, Nicolae Matei își „aruncă" fiul în competiția electorală de la Năvodari!

29 Apr 2024 605

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 503

Iată de ce a fost achitat, definitiv, Vasile Delicoti, primarul de la Poarta Albă!

28 Apr 2024 622

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 665

Luni, 29 aprilie, dr.Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al CJC la Biroul Electoral Județean

28 Apr 2024 380

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 827

Judecătorii explică de ce i-au respins lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cererea de eliberare condiționată!

26 Apr 2024 5919

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 453

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 708