Uraganul Matthew Aproximativ 900 de victime în Haiti

Uraganul Matthew a ucis aproape 900 de oameni în Haiti și a lăsat zeci de mii de persoane fără adăpost, înainte de a ajunge pe coasta atlantică a Floridei, vineri, conform unui material publicat astăzi de Reuters, scrie Agerpres.

Bilanțul victimelor din Haiti a ajuns vineri la cel puțin 877, pe măsură ce informațiile privind victimele din regiunile izolate de trecerea furtunii au putut fi centralizate de autorități. Uraganul a lovit Haiti marți, cu vânturi de până la 235 km/h și ploi torențiale. Aproximativ 61.500 de haitieni s-au refugiat în adăposturi. Cel puțin trei localități din regiunea de coastă de vest au anunțat fiecare zeci de victime. Primarul satului Chantal, din regiune, a anunțat moartea a 86 de persoane după ce copaci smulși din rădăcini de furtună s-au prăbușit peste case. Alte 20 de persoane din Chantal sunt date dispărute.

Statele Unite ale Americii au trimis vineri o navă militară de transport, USS Mesa Verde, cu 300 de soldați la bord, pentru a se alătura operațiunilor de asistență oferite populației după trecerea puternicului uragan Matthew de cei aproximativ 250 de militari și 9 elicoptere americane care se află deja în Haiti. Nava dispune de echipamente pentru îndepărtarea dărâmăturilor — elicoptere grele și buldozere — dar și de cisterne pentru a livra apă proaspătă pentru populație și de două blocuri operatorii pentru răniți.

Alte două nave militare americane se află în zonă și pot interveni în caz de nevoie: portavionul USS George Washington și nava-spital USNS Comfort.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uraganul Matthew Pene de curent masive în sud-estul SUA. Sunt afectate aproape două milioane de locuințe și sedii de firme

09 Oct 2016 1853

Un român va conduce echipa ce va evalua pagubele produse de uraganul Matthew

08 Oct 2016 1899

Uraganul Matthew Stare de urgență în Florida și Carolina de Sud

07 Oct 2016 2487

Uraganul Matthew Peste 1,5 milioane de persoane, evacuate

06 Oct 2016 2045

MAE avertizează asupra călătoriilor în patru state atinse de uraganul Matthew

03 Oct 2016 1918