Stiri calde

Vedeta Licitaţiei de Primăvară „Cap de copil“ de Nicolae Tonitza, adjudecată pentru suma de 58.000 euro

Licitația de Primăvara a adus cel mai important rezultat pe 2015 în piața românească de artă.  „Țărăncuța cu fuior“ a lui Nicolae Grigorescu a câștigat titlul de vedetă a serii și aplauzele sălii de licitație (adjudecat 85.000 euro). Cea de-a două vedetă a licitației, „Cap de copil“ de Nicolae Tonitza, a fost adjudecată pentru suma de 58.000 euro.
 
Alte rezultate frumoase ale Licitației de Primăvară 2015 au fost obținute de Theodor Pallady pentru „Nud în fotoliu roșu“ (adjudecat: 17.000 euro), „Costum cu motive pastorale“ de Georgeta Năpăruș (adjudecat: 11.000 euro), „Deal“ de Horia Bernea (adjudecat: 10.000 euro) sau „Piață din Tulcea“ de Nicolae Dărăscu (adjudecat: 10.000 euro). Totalul rezultatelor licitației a fost de peste 400.000 euro, cu o rată de adjudecare de aproape 80% și cu peste 100 de palete participante distincte.
 
Noua expoziție, vizitabilă de marți, 5 mai, va fi compusă dintr-o inedită selecție, de la piese de mobilier și artă decorativă de autor, la o mulțime de bijuterii clasice și moderne, la pictură și grafică românească și europeană. Expoziția depășește porțile Palatului Cesianu-Racoviță și invadează curtea acestuia cu sculptură și mobilier de grădină, ce vor intensifica eleganța arhitecturii de sfârșit de secol XIX a clădirii.
 
Licitațiile lunii mai vor fi împărțite în două seri, la Athénée Palace Hilton. Marți, 26 mai, vor avea loc Licitația „3 avangardiști români din colecții europene: Magdalena Rădulescu, Hans Mattis Teustch și Alexandru Țipoia“ și Licitație de Bijuterii și Design, iar joi, 28 mai, Licitația de Sculptură și Mobilier de Grădină, Licitația „Ciucurencu și Discipolii“, Licitația „2 Maeștri ai Valorilor Românești: Ludovic Bassarab şi Honoriu Creţulescu“  și Licitația de Grafică și Hărți, inclusiv o colecție de gravuri Theodor Aman.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pictura zilei „Cap de copil” de Nicolae Tonitza

11 Nov 2015 2374

Adjudecarea "Țărăncuței cu fuior" a lui Nicolae Grigorescu

24 Apr 2015 757

"Cap de copil" de Nicolae Tonitza, „vedeta” Licitației Artmark de Primăvară

15 Apr 2015 705