Cum au primit liberalii europeni decizia PNL de a trece la Partidul Popular European

Decizia conducerii demisionare a PNL de a trece de la grupul ALDE la PPE a provocat un mare șoc în rândul liberalilor europeni.

Potrivit B1 Tv, liderul ALDE și candidatul acestui grup la funcția de președinte al Comisiei Europene, Guy Verhofstadt, a afirmat că, prin această decizie, Crin Antonescu vrea alinierea cu Traian Băsescu.

„Decizia nefericită a președintelui PNL, Crin Antonescu, de a propune Biroului Politic al Partidului o mișcare spre PPE, trece cu vederea faptul că în cadrul grupului ALDE, PNL ar fi una dintre cele mai mari delegații și, în conformitate cu acordurile anterioare, ar deține o poziție de conducere în cadrul Parlamentului European. Prin aderea la PPE, delegația PNL se va alia cu Băsescu și alege să-și sublinieze slăbiciunea, în loc să se lupte pe puterile sale în Parlamentul European”, a declarat fostul premier belgian, citat de Hotnews.

Un alt membru al ALDE, Graham Watson, s-a arătat surprins de propunerea lui Antonescu, precizând că în grupul PPE liberalilor le va fi „mai puțin confortabil”.

„Mă surprinde mult, pentru că grupul PPE nu este un grup liberal. Personal, nu am nici o obiecţie faţă de domnul Juncker, cred că este un candidat bine calificat, dar nu este un candidat liberal şi sper că membrii PNL se vor alătura grupului ALDE, unde au fost şi în trecut şi vor sprijini pe cine va sprijini grupul ALDE", a replicat Watson, întrebat dacă propunerea lui Antonescu este una bună.  El precizează că "fiecare partid este autonom şi are dreptul să facă ce crede el că e cel mai bine, dar eu aş regreta foarte tare dacă ar părăsi familia liberală. Cred că îşi vor da seama că Partidul Popularilor Europeni este mai puţin confortabil şi mai puţin înrudit decât îşi imaginează poate domnul Antonescu”, scrie RFI, potrivit B1 Tv.

Amintim că liderul demisionar Crin Antonescu a anunţat că s-a luat decizia ca PNL să treacă în familia populalilor europeni (PPE), pentru a evita un preşedinte socialist al Comisiei Europene.

Sursă foto: stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liberalii îşi dau întâlnire la Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, de la Mamaia

19 Jun 2019 2698

La Senat Liberalii au depus o moţiune simplă privind autostrăzile

08 Sep 2015 1588

Acuzat de trădare Crin Antonescu i-a supărat pe liberalii europeni

26 Jun 2014 2021

Vezi ce au decis liberalii europeni Intrarea PNL în PPE a fost amânată

03 Jun 2014 1643