Stiri calde

Viorica Dăncilă, întrevedere cu miniștrii afacerilor externe din Polonia, Turcia şi România


Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu miniștrii afacerilor externe din Republica Polonă, Jacek Czaputowicz, Republica Turcia, Mevlüt Çavușoğlu cu ocazia participării acestora la consultările trilaterale Polonia-România-Turcia, care au avut loc în cursul zilei la București. La întrevedere a participat, de asemenea, și ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

Discuțiile s-au concentrat asupra contribuției celor trei state la asigurarea securităţii regionale şi euro-atlantice, cu accent asupra priorităţilor NATO în actualul context internațional.


Premierul Viorica Dăncilă a evocat activitățile derulate la nivelul Guvernului și al ministerelor de specialitate pentru a se asigura o participare substanțială și permanentă a României la îndeplinirea obiectivelor și misiunilor Alianţei. Având în vedere diversitatea noilor riscuri și provocări la adresa securității, a subliniat angajamentul ferm al autorităților române de a-și îndeplini obligațiile asumate cu privire la întărirea capacității de descurajare și apărare a NATO, susținerea programelor de asistență destinate statelor partenere şi participării la eforturile internaționale de combatere terorismului. S-a referit în acest context la importanţa stabilităţii şi securităţii în Balcanii de Vest şi regiunea Mării Negre, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

Premierul României a subliniat de asemenea importanţa solidarităţii şi unităţii membrilor NATO, precum şi responsabilitatea comună a acestora de asigura resursele necesare pentru ca Alianţa să continuă să răspundă eficient  ameninţărilor şi provocărilor de securitate actuale. A menţionat eforturile semnificative şi progresele substanţiale înregistrate de România în creşterea bugetului apărării şi modernizarea forţelor armate, precum şi în consolidarea rezilienţei naţionale, conform angajamentelor asumate la nivel aliat în 2014.

Premierul Dăncilă a exprimat dorinţa României de a continua o cooperare strânsă cu Polonia şi Turcia, în vederea promovării obiectivelor de securitate comune la nivel regional şi aliat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de numire a noilor membri ai Guvernului

17 Apr 2019 348

Viorica Dăncilă - „Tudorel Toader a greşit atunci când a spus că va face foarte multe lucruri şi nu le-a finalizat"

17 Apr 2019 404

Primul ministru Dăncilă despre militarii răniţi în Afganistan „Şi-au pus vieţile în pericol luptând pentru menţinerea păcii internaţionale”

13 Apr 2019 6230

Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul Consiliului de Stat al R.P. Chineze

12 Apr 2019 404

Premierul Viorica Dăncilă, discuții cu omologul croat

11 Apr 2019 295

Viorica Dăncilă, întrevedere cu prim-ministrul Sloveniei în marja participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China - 16+1

11 Apr 2019 319

Premierul Viorica Dăncilă participă la Summit-ul Șefilor de Guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală și de Est – R. P. Chineză

11 Apr 2019 256

Premierul Viorica Dăncilă „Datele recente ale Institutului Naţional de Statistică arată o revizuire pozitivă a creşterii economice trimestriale”

10 Apr 2019 254

Noul șediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, inaugurat în prezența premierului și a ministrului Afacerilor Interne (galerie foto)

08 Apr 2019 746

Premierul Viorica Dăncilă va lua o decizie cu privire la ministrul Justiţiei în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD

08 Apr 2019 311

Viorica Dăncilă-vizită, azi, la Tulcea. Va fi însoţită de trei miniştri. Programul complet

08 Apr 2019 1032

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în vizită oficială în Republica Slovacă

04 Apr 2019 274

Premierul Viorica Dăncilă „În niciun stat ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului şi eu nu am să permit acest lucru”

03 Apr 2019 509

Şedinţă solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO

02 Apr 2019 326

Decizii semnate de premierul Dăncilă. Cine a plecat, de la vârful ANAF, cine a venit la Secretariatul General al Guvernului

29 Mar 2019 1188