Stiri calde

Viorica Dăncilă, prezentă la întrevederea cu ministrul canadian al apărării

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 9 noiembrie, o întrevedere cu ministrul canadian al apărării, Harjit Singh Sajjan, în marja vizitei oficiale desfăşurate în România.

La întrevedere a participat și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.

Premierul Viorica Dăncilă a apreciat modul în care românii care învață și muncesc în Canada, „oameni onești și implicați, care vin cu cele mai bune gânduri”, s-au integrat în această țară.

De asemenea, șeful Executivului a subliniat că este importantă o colaborare bilaterală cât mai strânsă, iar cooperarea din domeniul apărării reprezintă un model în acest sens.

În acest context, premierul, ministrul român al Apărării și ministrul canadian al Apărării au discutat despre stadiul cooperării bilaterale în domeniu, dar și teme de actualitate de pe agenda Alianţei Nord-Atlantice, cu accent pe situația de securitate în regiunea Mării Negre și implementarea măsurilor aliate de asigurare și a prezenței avansate adaptate.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulţumit părţii canadiene pentru sprijinul acordat României, prin contribuțiile consistente în implementarea măsurilor aliate de asigurare și a prezenței avansate adaptate pe flancul estic, ce transmit un mesaj puternic de solidaritate aliată.
 
Prezenţa detașamentului canadian dislocat în România pentru executarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită, precum și cu personal din Forțele Aeriene Române care își desfășoară activitatea în Baza 57 Aeriană arată cooperarea excelentă pe dimensiunea militară, în context regional.

În cadrul întâlnirii, a fost abordată şi tema împărțirii echitabile a sarcinilor în cadrul Alianței, oficialul român reiterând faptul că România se află în al doilea an de alocare a 2% din PIB pentru apărare, iar din perspectiva planificării bugetare pentru anul 2019 și estimările pentru anii următori, Guvernul României menține obiectivul atingerii ţintei de 2% din PIB în ceea ce privește alocările pentru apărare.

La rândul său, ministrul canadian al apărării Harjit Singh Sajjan a mulţumit României pentru profesionalismul militarilor români şi pentru parteneriatul solid construit în domeniul militar, apreciind faptul că ţara noastră a demonstrat seriozitate şi unitate în cadrul Alianţei.

De asemenea, oficialul canadian a apreciat relațiile excelente între Forțele Aeriene Canadiene și cele ale Armatei României, consolidate în cele trei misiune de poliție aeriană pe care militarii canadieni le-au desfășurat în țara noastră, dar și în diferite alte misiuni și exerciții comune.


”Ne bucurăm că avem în Canada o comunitate de români bine reprezentată. Avem premise foarte bune pentru o cât mai bună colaborare între România și Canada”, a subliniat ministrul canadian al Apărării.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă „Guvernul român analizează fiecare punct al raportului GRECO referitor la ţara noastră”

16 Jul 2019 265

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli

16 Jul 2019 331

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț primeşte sprijin de la Guvern

16 Jul 2019 308

Se retrage ExxonMobil din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră? Ce spune directorul ANRM

16 Jul 2019 929

Premierul Viorica Dăncilă va avea mâine o intervenție în plenul Parlamentului European

15 Jul 2019 334

Carmen Dan a demisionat!

15 Jul 2019 554

Şedinţa CEx PSD Felix Stroe îl susţine ferm pe Nicolae Moga pentru portofoliul Ministerului de Interne

15 Jul 2019 1117

Mașina cu care Dăncilă a venit la o conferinţă PSD, parcată pe loc destinat persoanelor cu dizabilități

14 Jul 2019 475

Liderul PSD, Viorica Dăncilă „Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm”

13 Jul 2019 481

Ce spune președintele PSD, Viorica Dăncilă despre viitorul candidat din partea partidului la alegerile prezidențiale

13 Jul 2019 360

160 de ani de la înființarea Institutului Național de Statistică (INS) Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul aniversării

12 Jul 2019 413

Dăncilă, mesaj pentru Simona Halep, la scurt timp după victoria sa

11 Jul 2019 624

Directorul CNAIR a demisionat!

09 Jul 2019 439

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc pe 10 noiembrie. Ce noutăți vor fi la alegerile din Diaspora

09 Jul 2019 597

Viorica Dăncilă cere ministrului Transporturilor revocarea din funcție a directorului CNAIR

08 Jul 2019 510