Voturi insuficiente pentru arestarea deputatului Ion Diniţă

Vicepreședintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților Ciprian Nica a declarat marți că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea în acest for a cererii DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PC Ion Diniță. Numai plenul va fi cel care va lua o decizie finală în acest sens, a mai afirmat Ciprian Nica, transmite Agerpres.

"Comisia juridică a fost sesizată de Biroul permanent cu scrisoarea adresată Parlamentului cu privire la cererea de încuviințare a arestării preventive a deputatului Ion Diniță. Această hotărâre trebuie să se ia cu jumătate plus unu, cu votul majorității membrilor comisiei, prin urmare, din totalul de 26 trebuiau să fie 14 voturi pentru. S-a votat după cum urmează: 9 voturi pentru arestarea preventivă, 13 împotrivă și un vot a fost anulat. Prin urmare, Comisia juridică va întocmi un raport către Biroul permanent în care va spune că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru arestarea preventivă a domnului Diniță. Plenul este suveran să decidă dacă va încuviința arestarea preventivă sau nu", a spus Nica după ședința Comisiei juridice.


Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ministrului Justiției pe 10 octombrie referatul Direcției Naționale Anticorupție, solicitând Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță, pus sub acuzare în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Amintim că procurorii îl acuză pe Diniță de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul PC Ion Diniţă, cercetat sub control judiciar

20 Nov 2014 1741

Ion Diniţă, audiat la DNA în timpul percheziţiilor la firma sa

06 Oct 2014 2046

Un deputat PC audiat la DNA în urma percheziţiilor de la Braşov

06 Oct 2014 2152