Centrul natura Sănătate mentală și fericire

Studii recente, făcute de diferiți cercetători din lume, sprijină informațiile pe care le avem cu privire la dieta formată din fructe și legume – alimente proaspăt culese și consumate ca atare, în dieta zilnică.

Vă prezint traducerea unui scurt articol întâlnit într-o publicație de ”uz general” – o broșură a unei companii aviatice europene!

Articolul este intitulat: ”De 7 ori pe zi, pentru fericire și sănătate mentală”
(și-i mulțumesc Mihaelei Ardeleanu, specialist în nutriție, pentru trimiterea articolului)

http://vasiacupunctura.ro/

Fericirea și sănătatea mentală sunt foarte crescute la oamenii care consumă de șapte ori pe zi porții de fructe și vegetale, spune un nou raport.
Economiștii și cercetătorii din domeniul sănătății publice ai Universității din Warwick au studiat obiceiurile alimentare la 80.000 de persoane din Marea Britanie. Ei au descoperit că stare de bine mentală pare să crească odată cu porțiile zilnice de fructe și legume consumate de aceste persoane. ”Vârful” stării de bine a fost maxim atunci când se consumă de șapte ori pe zi fructe și legume.
Cercetarea a fost realizată în colaborare cu Colegiul Dartmouth din USA și urmează să fie publicată în jurnalul Cercetarea Indicatorilor Sociali (Social Indicators Research).
Majoritatea guvernelor vestice recomandă ”5 porții pe zi” de crudități pentru sănătatea cardio – vasculară și ca protecție împotriva cancerului.
În Marea Britanie, în prezent, un sfert din populație consumă doar o singură porție sau nu consumă deloc fructe sau legume, în cursul zilei. Doar o zecime din populația britanică consumă în mod curent numărul magic de 7 porții sau mai multe de crudități. Studiul nu face o distincție între diferitele feluri de fructe și legume consumate, definind ”porția” ca fiind de aproximativ 80 grame.
Co-autoarea studiului, profesor Sarah Stewart-Brown, profesor de Sănătate Publică la Școala Medicală Warwick spunea: ”Puterea statistică a fructelor și legumelor a fost o surpriză pentru noi. Dieta a fost în mod tradițional ignorată până în prezent de către cercetătorii sănătății”.
Ea susține că mai rămâne să înțelegem multe despre relația cauză – efect și despre mecanismele de acțiune posibile, și că ar trebui luat acum în considerare posibilitatea unui studiu randomizat.

Celălalt co-autor, economistul profesor Andrew Oswald de la Centrul pentru Avantaje Competitive în Economia Globală (CAGE), al Departamentului de Economie al Universității din Warwick spunea: ”Acest studiu a arătat rezultate surprinzătare și am decis că este mai prudent să consumăm fructe și legume. Sunt dornic să am cireșele în dieta mea.”

Informații suplimentare despre autori:


The study ‘Is Psychological Well-being Linked to the Consumption of Fruit and Vegetables?’ by David G. Blanchflower, Andrew J. Oswald, and Sarah Stewart-Brown is available here
Professor Stewart-Brown can be reached at Warwick Medical School on 02476 574510 or on mobile 07824 541126, or by email on sarah.stewart-brown@warwick.ac.uk.
Broadcasters – We have a camera and ISDN line on campus if you would like interview Professor Sarah Stewart-Brown for radio or television.
Professor Oswald is currently working in Germany and can be reached there on international cell-phone number +44 7876 217717 or by email through andrew.oswald@warwick.ac.uk
Kelly Parkes-Harrison, Press and Communications Manager, University of Warwick, k.e.parkes@warwick.ac.uk, +44 (0) 7824 540863, +44 (0)2476 150868

Scurtul articol de mai sus nu face decât să confirme ceea ce am observat cu toții în practica de detoxifiere, prin intensificarea consumului de hrană ”crudă”, consumată ca atare – doar culeasă din Natură și mâncată.
Pentru că se apropie ”sezonul cireșelor” – vă invităm să citiți de două ori micul articol de mai sus și să încercați să aplicați în practică ”descoperirile statistice” ale autorilor – devenind, fiecare – o parte din ”statistica fericirii”.
Să vă umpleți corpul, mintea și viața de energia luminoasă a Naturii – cu frumusețea aromelor, culorilor și gusturilor sale spectaculoase.

Puteți citi suplimentar și cartea lui Colin Campbell – Studiul China – care este cel mai mare studiu de nutriție independent existent în lume.

http://www.librarie.net/carte.php?id=71484&nia=86&niaadgr=rZ5FRb&gclid=CP-W8rHOor0CFazHtAodYQIARQ

În acest studiu aveți o mulțime de informații despre dietă, nutriție și despre efectele diferitelor grupe de alimente asupra stării de sănătate a oamenilor.
Colin Campbell a mai scris o carte, tradusă și în limba română – intitulată ”Furculițe în loc de cuțite”, pe care o recomand călduros tuturor celor care caută ”rețete” de post sau pentru dieta de tranziție, de la hrana ”normală” – la cea alcătuită în cea mai mare parte din fructe și legume.

http://librarie.carturesti.ro/furculite-in-loc-de-cutite-356040

Oamenii de știință descoperă efectele benefice ale alimentației vii, ”naturale” – nu numai asupra corpului fizic (detoxifiere, regenerare, vindecare), ci și asupra întregii noastre vieți – asupra ”stării de bine” – cea care ne definește relația cu lumea din jur.

Începeți detoxifierea de primăvară și aduceți vibrația Viului și a Naturii în viața voastră.
Inundați-vă cu lumină și permiteți întunericului stagnării și al fricilor să se micșoreze, pentru a nu mai deține un loc atât de important în energia generală.
Când din ce în ce mai mulți oameni trăiesc într-o stare de lumină și fericire – atunci această stare se poate ”transmite” și celorlalți și poate indica un drum spre re-echilibrare.
Un drum ușor și la îndemâna oricui.
Aflat doar la ”o furculiță” distanță de corpul nostru!

http://www.centrulnatura.ro/sanatate-mentala-si-fericire/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 15 23 aprilie 2024 Vârful valului de energie, zi de Sfântul Gheorghe

23 Apr 2024 385

#ConstanțaEsteBine. Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 12 20 aprilie 2024 Suntem aproape de maximul perioadei energetice intense în care ne aflăm

20 Apr 2024 527

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 10. 18 aprilie 2024. Suntem în creștere de presiune atmosferică

18 Apr 2024 411

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 432

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua – ziua 7. 15 aprilie 2024. Începem o săptămână de lună în creștere intensă

15 Apr 2024 401

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 433

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 468

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 10 4.04.2024 Astăzi este despre 4 (patru), structură și ordine

04 Apr 2024 597

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 548

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea 1 – ziua 6. 31 martie 2024. Finalul oficial al perioadei de ”întuneric” mai lung

31 Mar 2024 510

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 512

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 592

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 481

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 10 20 martie 2024 Energia Echinocțiului se simte din plin

20 Mar 2024 538

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 508